Στέφανε, πάρτο αλλιώς…

Must Read

Στο τένις το να χάνεις ένα ματς δεν είναι καταστροφή. Το αντίθετο. Μπορεί να είναι και ένας καθρέφτης που σου δείχνει την ανάγκη για να αλλαγή πορείας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα 23 του χρόνια βρίσκεται στο νο 5 και σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του. Εάν θέλει να είναι μια, από τις πολλές φωτοβολίδες, στην ιστορία του αθλήματος ή θέλει να μπει στο κλαμπ των κορυφαίων.

Ο Τζιμ Κούριερ, η παλιά δόξα του αθλήματος με τα τέσσερα γκραν σλαμ στο ενεργητικό του σήμερα είναι 52 χρόνων και σχολιάζει αγώνες στην τηλεόραση. Αφού είπε ένα σωρό καλά λόγια για τον Τζέισον Μπρούκσμπερι που νίκησε τον Τσιτσιπά στο «Ίντιαν Γουέλς», είπε για τον Στέφανο:

«Ο Τσιτσιπάς μοιάζει με μπουκάλι κόκα κόλα που έχει μείνει ανοιχτό εδώ και τέσσερις μέρες».

Ο χαρακτηρισμός είναι άδικος, αλλά εμπεριέχει και κόκκους αλήθειας.

Μετά τον αποκλεισμό του ο Τσιτσιπάς σχολίασε τη ρέντα του αντιπάλου του και παραπονέθηκε για τα νέα του παπούτσια και το κορδόνι που κόπηκε!

Δεν είπε τίποτα όμως για τους δικούς του πειραματισμούς. Στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι πρέπει να διαλέξει προπονητή και να βρει την αιτία της αγωνιστικής του αστάθειας.

Τα νεύρα του τον τελευταίο καιρό τα έχει ελέγξει. Η ηρεμία είναι απαραίτητη. Για τα μίντια είναι ωραίο να το παίζεις «οργισμένο νιάτο», αλλά εκτός κορτ. Μέσα στο παιχνίδι χρειάζεται να είσαι… στρατιώτης. Να έχεις πλάνο και πειθαρχία. Εσωτερική και εξωτερική.

Σύμφωνοι, πέρασε δύσκολες στιγμές με τον τραυματισμό του, σύρθηκε σε αγώνες, αλλά όλοι οι μεγάλοι αθλητές αθλητές αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Το άθλημα είναι απαιτητικό.

Καλό είναι να κάτσει να σκεφτεί, να πάρει τις αποφάσεις του πριν είναι αργά. Όπως κι αυτός έκανε άλμα στην παγκόσμια κατάταξη, υπάρχουν κι άλλοι αθλητές που θέλουν να ακολουθήσουν το δικό του παράδειγμα και να ξεπεράσουν το πρότυπό τους. Και κάποιοι από αυτούς πέρα από τη φιλοδοξία και το ταλέντο, ίσως να έχουν βρει με τον εαυτό τους…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This