ΑΕΣΧ Πυλαίας: Το παραμύθι της δεν είχε… δράκο, αλλά Κύπελλο!

Must Read

Υπάρχει μια ομάδα στο χάντμπολ. Την αποτελούν φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, έχει έδρα τα Κωνσταντινουπολίτικα και παίζει στην Πυλαία. Στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου αγωνίστηκε με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Όλοι την ήθελαν αντίπαλο. Ήταν η «σταχτοπούτα» του τουρνουά. Το μετάνιωσαν! Απέκλεισε στον ημιτελικό τον ΠΑΟΚ (26-23) και νίκησε στον τελικό την ΑΕΚ (21-20) δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο θεσμό.

Μόνο που οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Οι αθλητές της με εξαίρεση τον Κώστα Τσαμεσίδη δεν είναι «επαγγελματίες». Το πρωί εργάζονται ή σπουδάζουν και το απόγευμα κάνουν προπονήσεις!

Ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Ανανιάδης τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έπαιζε  στην ομάδα. Φέτος ανέλαβε προπονητής, ενώ υπήρξε παίκτης των άλλων τριών τεχνικών του τουρνουά. Ο ίδιος μιλώντας στο newsbreak δεν είχε… φωνή. Είχε κλείσει από τους πανηγυρισμούς που άρχισαν με το τέλος του αγώνα στο ΔΑΚ Λευκοβρύσης στην Κοζάνη που έγινε το φάιναλ φορ και κορυφώθηκαν με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά φέτος είχαμε σημαντικές επιτυχίες. Νικήσαμε στο πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό, τον Διομήδη Άργους, στο Κύπελλο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Είχαμε εξαιρετικό β’ γύρο στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας. Οι αθλητές μας θυσιάζουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να προπονηθούν και να παίξουν. Αγαπούν αυτό που κάνουν..

Με μπάτζετ που δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ η αμοιβή των αθλητών περιορίζεται σε οδοιπορικά που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ το μήνα.

Στο ρόστερ της βρίσκουμε φοιτητές όπως οι Μπάτζιος (ιατρική), Αντωνιάδης (μηχανολόγος), Παπαγεωργίου (πολιτικός μηχανικός), Ελευθεριάδης, Κουκμίσης, Ελευθεριάδης (οικονομικά),  Μπαμπατζανίδης (αρχαιολογία), Γιαννακόπουλος (θεατρικές σπουδές).

Επίσης η ομάδα έχει ένα δικηγόρο (Τριανταφυλλίδης), έναν οικονομολόγο (Νίκος Κουκμίσης), έναν χημικό (Αλατσατιανός), έναν διατροφολόγο (Αλεξανδρίδης), έναν μηχανολόγο (Γιαννακίδης), έναν γεωπόνο (Ζαφείρης), έναν ιδιωτικό υπάλληλο (Ορφανουδάκης), έναν βιολόγο (Σαμαράς), έναν που ασχολείται με την φαρμακευτική (Πεχλιβάνης) και έναν ιδιοκτήτη καταστήματος (Μέτσης).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This