Αγνοείται νεαρή Ιρανή αρσιβαρίστρια – Συμμετείχε σε αγώνες στην Κρήτη

Σάλος στο Ιράν - Στην Ελλάδα άνθρωποι της ομοσπονδίας άρσης βαρών της χώρας για να τη βρουν

Must Read

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την αιφνίδια εξαφάνιση της 17χρονης αθλήτριας Γέκτα Τζαμάλι (Yekta Jamali) στην Ελλάδα. Λίγες ημέρες αφότου κέρδισε άλλο ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Νέων/Νεανίδων, η Τζαμάλι φέρεται να μην ενσωματώθηκε στην ομάδα που επέστρεφε στο Ιράν και το πού βρίσκεται παραμένει άγνωστο.

Η Zahra Pouramin, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Γυναικών του Ιράν, επιβεβαίωσε σήμερα την κατάσταση στο Πρακτορείο Ειδήσεων IRNA. «Δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά ο Αλί Μοράντι, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, βρίσκεται στην Ελλάδα για να μπορέσει να φέρει πίσω την Yekta Jamali στο Ιράν. Φυσικά, έχουν γίνει διαβουλεύσεις με την οικογένεια της Jamali για αυτό το θέμα».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr ανέφερε ότι η ιρανική αποστολή είχε φύγει από το Ηράκλειο εκείνο το απόγευμα, αλλά η Τζαμάλι «έφυγε από τη βάση της ομάδας χωρίς να ενημερώσει κανέναν» και δεν επανεμφανίστηκε για να συνοδεύσει τα μέλη της ομάδας της. Οι ανησυχίες παραμένουν για την ασφάλειά της, ενώ πολλοί αναμένουν ότι, όπως και δεκάδες άλλοι πριν από αυτήν, έχει εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να εγκαταλείψει το Ιράν.

Πέρυσι η Yekta Jamali κέρδισε το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο στην ιστορία της ιρανικής άρσης βαρών γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, κερδίζοντας το ασημένιο στην κατηγορία των 87 κιλών. Λίγο αργότερα κέρδισε το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τασκένδη.

Η άρση βαρών γυναικών απαγορεύτηκε στο Ιράν μετά την Ισλαμική Επανάσταση και η απαγόρευση άρθηκε μόλις το 2018 και μόνο αφότου η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών διεμήνυσε ότι θα απαγόρευε στους Ιρανούς άνδρες να συμμετέχουν σε αγώνες, εάν δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

Τουλάχιστον 20 αθλητές και αθλήτριες σε διαφορετικούς κλάδους έγιναν πρωτοσέλιδο, όταν μετανάστευσαν τα τελευταία τρία χρόνια για πολιτικούς λόγους (οι περισσότεροι είτε λόγω αναγκαστικής χιτζάμπ είτε τους απαγόρευσε η Τεχεράνη να αγωνιστούν εναντίον Ισραηλινών).

*φωτογραφία από mehrnews.com

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This