Κι όμως ο Κώστας Τσιμίκας χτύπησε για πρώτη φορά πέναλτι κι έδωσε ένα Κύπελλο στη Λίβερπουλ

Must Read

Ο Κώστας Τσιμίκας δεν είναι σε καμιά περίπτωση σκόρερ. Είναι ένας τίμιος αμυντικός που σε κάθε αγώνα δίνει αυτό που μπορεί. Δεν είναι σκόρερ και στην περίπτωση της ομάδας που αγωνίζεται, στη Λίβερπουλ, δεν μπορεί να είναι ο σκόρερ αφού μπροστά του υπάρχουν να σωρό παίκτες που έχουν κάνει ρουτίνα την κίνηση να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα: Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνιο και τόσοι άλλοι.

Κι όμως από τα δικά του πόδια κρίθηκε ένας τίτλος. Ο Γιούργκεν Κλοπ τον έβαλε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας εννιά λεπτά πριν το τέλος της παράτασης στη θέση του Ρόμπερτσον για να χτυπήσει πέναλτι κι όχι να αλλάξει τη ροή του τελικού με την Τσέλσι που δεν είχε γκολ.

Κανείς δεν μπόρεσε να μαντέψει την κίνηση του Γερμανού τεχνικού. Ο λόγος απλούστατος. Ο Τσιμίκας δεν είχε εκτελέσει ποτέ άλλοτε πέναλτι. Πολύ περισσότερο σε έναν τέτοιο αγώνα που απώλεια σημαίνει και μια αιώνια καταδίκη στα μάτια των οπαδών.

Ο Τσιμίκας αύξησε τον βαθμό δυσκολίας. Θέλησε να εκτελέσει το 7ο πέναλτι, είναι ο τυχερός του αριθμός. Μετά τα πέντε πέναλτι κάθε χαμένο δίνει τέλος στη διαδικασία. Ακόμα χειρότερα δηλαδή εάν το χάσεις.

Κι όμως ο 26χρονος ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε τέτοιες μέρες πριν 26 χρόνια στη Θεσσαλονίκη (την περασμένη Πέμπτη είχε γενέθλια) πήρε το όπλο του και έγινε το «πρόσωπο της ημέρας» στον «ναό του ποδοσφαίρου», το Γουέμπλεϊ.

Που να το φανταζόταν όταν πρωτοκλωτσούσε το τόπι στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, που να το ήξερα όταν το 2014 περνούσε την πόρτα των Ακαδημιών του Πανσερραϊκού, ποιός να το το έλεγε όταν το 2014 πήγαινε με μεταγραφή στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, ούτε κι ένα χρόνο αργότερα υπέγραφε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Δεν ήταν όλα εύκολα. Έκανε το.,.. αγροτικό του στην Ευρώπη. Τον Ιανουάριο τπου 2017 πήγε στη Δανία στη μικρομεσαία Έσμπιεργκ. Έπαξε σε 13 ματς και στο τελευταίο, στα πλέι οφ με τη Χόρσενς μπήκε στο 68′ κι αποβλήθηκε στο 89′! Τουλάχιστον η ομάδα του κέρδισε με 3-2.

Επόμενος σταθμός η Ολλανδία. Η Βίλεμ ΙΙ δεν είναι από τα μεγαθήρια του πρωταθλήματος, κάθε άλλο, αλλά ήταν ένα βήμα που τον έκανε πατήσει γερά στα πόδια του. Κατέγραψε 33 συμμετοχές και σκόραρε τρεις φορές. Επιστροφή στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και δύο χρόνια μετά, το 2020 μέσα στην πανδημία ανακοινώνεται η μεταγραφή: Λίβερπουλ!

Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι οι «κόκκινοι» λόγω covid τόριξαν στις οικονομίες. Και πραγματικά οι μόλις δύο συμμετοχές του την πρώτη σεζόν, λίγο έλειψε να τους επιβεβαιώσει.

Φέτος, στη δεύτερη χρονιά ο χρόνος συμμετοχής του αυξήθηκε εντυπωσιακά. Όπως και οι υποχρεώσεις της ομάδας του που έπρεπε να στηριχτεί και σε παίκτες από τον πάγκο. Ο Τσιμίκας άρπαξε τις ευκαιρίες κι έδειξε ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα σε μια μεγάλη ομάδα που θέλει παίκτες με «κρύο αίμα» να είναι πάντα διαθέσιμοι…

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This