Στο στόχαστρο των ποδοσφαιρικών αρχών η Νότιγχαμ στην Αγγλία

Must Read

Το βράδυ της Τρίτης η Νότιγχαμ Φόρεστ προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ ανόδου στην Πρέμιερ. Την Κυριακή 29 του μήνα θα αντιμετωπίσει την Χάντερφιλντ, στο Γουέμπλεϊ κι ο νικητής θα κερδίσει μια θέση στη «μεγάλη κατηγορία» της Αγγλίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε περίπτωση νίκης η ομάδα που από τον Μάιο του 2017 έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, θα επιστρέψει στην Πρέμιερ έπειτα από απουσία 23 χρόνων.

Τη χαρά για την επιτυχία, όμως, σκιάζουν τα όσα έγιναν μετά τον αγώνα της Τρίτης με αποτέλεσμα όλοι φορείς στην Αγγλία να μην ασχολούνται με την πρόκριση, αλλά με την εισβολή εκατοντάδων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και τον τραυματισμό του του αρχηγού της φιλοξενούμενης ομάδας Μπίλι Σαρπ από επίθεση οπαδού της Νότιγχαμ.

Ήδη η Αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία διέταξε έκτακτη έρευνα, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, όπως αναφέρει η «Ντέιλι Μέιλ» και η υπαίτια ομάδα, η Νότιγχαμ δηλαδή,απειλείται με βαριά τιμωρία..

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι από την παράλογη επίθεση ενός οπαδού στον Μπίλι Σαρπ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι χώρος εργασίας για τα μέλη μας. Η ασφάλεια των αγώνων και η συμπεριφορά των φιλάθλων πρέπει να επανεξεταστούν πριν από την επόμενη σεζόν και θα αυξήσουμε την ασφάλεια των παικτών σε συνεργασία με τους συλλόγους, τις διοργανώτριες αρχές και την Αστυνομική Μονάδα Ποδοσφαίρου του Ηνωμένου Βασιλείου».

Με τη σειρά της η «Τέλεγκραφ» ζητά να τροποποιηθούν οι κανονισμοί προς το αυστηρότερο για ανάλογες περιπτώσεις. Μέχρι τώρα το πρόστιμο ήταν απλά χρηματικό, αλλά από τη νέα σεζόν είναι πιθανό να ισχύουν μέτρα όπως η τιμωρία της έδρας.

Η ίδια η ομάδα ανακοίνωσε ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από το γήπεδο:

«Η ποδοσφαιρική λέσχη Νότιγχαμ Φόρεστ είναι απογοητευμένη όταν μαθαίνει ότι ο πρώην παίκτης μας, Μπίλι Σαρπ (ΣΣ: Είχε αγωνιστεί παλαιότερα στον σύλλογο), δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από το γήπεδο μετά τον αποψινό αγώνα στο Σίτι Γκράουντ. Η Λέσχη θα συνεργαστεί με τις αρχές για να εντοπίσει το άτομο προκειμένου να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ισόβια αποκλεισμό από τους αγώνες της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο σύλλογος θα ήθελε επίσης να ζητήσει συγγνώμη από τον Μπίλι προσωπικά και από την Ποδοσφαιρική Λέσχη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This