Το «μπόνους» του Παναθηναϊκού από την κατάκτηση του Κυπέλλου

Must Read

Διπλό το καλό για τον Παναθηναϊκό η νίκη του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν ήταν μόνο η ανομβρία σε τίτλους που κράτησε οκτώ ολόκληρα χρόνια (τελευταίος το 2014 στο 4-1 με τον ΠΑΟΚ), αλλά και οι… ανάσες που παίρνει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Η απουσία των ρωσικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και το ζευγάρι του τελικού στο Γιουρόπα Λιγκ (Ρόμα – Φέγενορντ) έφερε σειρά από… καραμπόλες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τις οποίες ωφελείται και ο Κυπελλούχος Ελλάδας που αντί να ξεκινήσει τους αγώνες του στο Κόνφερενς Λιγκ από τον β’ προκριματικό γύρο (21 και 28 Ιουλίου), όπως θα συμβεί με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, συμμετέχει απ’ ευθείας στον γ’ προκριματκό οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στις 4 και 11 Αυγούστου.

Το γεγονός είναι σημαντικό όχι μόνο για την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά και την ολοκλήρωση των μεταγραφών. Είναι γνωστό ότι οι ελληνικές ομάδες, παραδοσιακά, ψάχνουν ποδοσφαιριστές που στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου είτε μένουν ελεύθεροι, είτε ρίχνουν αποφασιστικά τις απαιτήσεις τους. Αυτό συμφέρει οικονομικά τις ομάδες που ονειρεύονται ευρωπαϊκές πορείες, αλλά το πληρώνουν ακριβά στις συμμετοχές τους. Το είδαμε πέρσι με την ΑΕΚ και τον Άρη που αποκλείστηκαν από κατώτερες ομάδες γιατί πολύ απλά δεν ήταν έτοιμοι στην εκκίνηση της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Φέτος με απόφαση της ΕΠΟ οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στις 15 Σεπτεμβρίου, ένα δηλαδή μήνα μετά την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος!

Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση. Ήταν τα ματς με τον Ατλέτικο Μπιλμπάο. Στον πρώτο αγώνα  στη Λεωφόρο (17 Αυγούστου 2017) ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0, αλλά μέσα σε 5 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα δέχτηκε τρία γκολ!

https://www.youtube.com/watch?v=2hArPE0W1mc

 

Η ρεβάνς στη χώρα των Βάσκων (24 Αυγούστου 2017) ήταν δύσκολη κι η ήττα φυσιολογική με το τιμητικό 1-0.

Οι φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των «πρασίνων» ξεκινούν στις 4 Αυγούστου με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 11.

Σε περίπτωση πρόκρισης μετέχει στα πλέι οφ για την είσοδο στους ομίλους με τους αγώνες να γίνονται στις 18 και 25 Αυγούστου, ενώ η φάση των ομίλων θα διαρκέσει από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά κι αυτός νωρίς, από τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στις 19 ή 20 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This