Νίκη πρωτιάς για την Ελλάδα από τον… πάγκο, 2-0 το Κόσοβο

Must Read

Αυτή τη φορά η νίκη που σημαίνει και πρωτιά στον όμιλο για την Εθνική Ελλάδας ήρθε από τον… πάγκο! Αφού για ένα ημίχρονο οι διεθνείς δεν μπορούσαν να… ξεκλειδώσουν την άμυνα του Κοσόβου παρά τις ευκαιρίες και την συντριπτική υπεροχή, ήρθαν οι αλλαγές του Μάνταλου και του Γιακουμάκη για δώσουν τη λύση.

Στο 71ο ο μέσος της ΑΕΚ έκανε μαγική σέντρα στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Σκωτίας κι αυτός…. πέταξε στον ουρανό για να βρει την μπάλα και να την στείλει στα αντίπαλα δίχτυα.

Κι ενώ οι διεθνείς προσπάθησαν να «προστατεύσουν» αυτό το «χρυσό γκολ» το Κόσοβο ανοίχτηκε και στο τέλος των καθυστερήσεων, ο Μάνταλος έβαλε τη δική του υπογραφή στο ματς διαμορφώνοντας το 2-0!

Αυτα το γκολ, των Γιακουμάκη και Μάνταλου, είναι κάτι πολύ σημαντικότερα από γκολ μιας… απλής νίκης. Με αυτά η Εθνική:

-Εξασφαλίζει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρωτιά στον ό,μιλο που σημαίνει αυτόμματα και άνοδο στη Β΄ κατηγορία της Λίγκας των Εθνών.

-Παίρνει βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ με αποτέλεσμα να έχει καλύτερες κληρώσεις στις επόμενες διοργανώσεις (προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και Μουντιάλ).

-Σε περίπτωση που η Εθνική δεν τα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στα τελικά του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τότε θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία αγωνιζόμενη ως πρώτη του ομίλου με τις άλλες που τερμάτισαν στην ίδια θέση στους επόμενους ομίλους για την πρόκριση στα τελικά!

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια σε αγώνα της Εθνικής

Στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό Στάδιο η Εθνική παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές. Ξεκίνησαν οι Μπουχαλάκης (αντί του Μάνταλου), Χατζηγιοβάνης (Λημνιός) και Μασούρας (Δουβίκας). Πίεσε από την αρχή του αγώνα, επέβαλε και πάλι το ρυθμό της κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ. Δεν τα κατάφερε αν και είχε τις ευκαιρίες με τους Μπακασέτα (17′, κόρνερ ο Μούριτς, 28′ άουτ, 41′, άουτ), Σιώπη (21′, άουτ), Παυλίδη (31′, άουτ) και Μαυροπάνο (37′, άουτ.).

Συγκινητική στιγμή, αμέσως μετά το πρώτο γκολ της εθνικής, όλοι οι διεθνείς πήγαν στο μέρος της εξέδρας που βρισκόταν ο Δημήτρης Λημνιός και του αφιέρωσαν το γκολ υψώνοντας τη φανέλα του!

Το ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα να έχει συντριπτική υπεροχή (63% με 37% η κατοχή της μπάλας) και το Κόσοβο να κάνει την πρώτη του τελική στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά χωρίς γκολ.

Στο β’ μέρος χάθηκαν λιγότερες ευκαιρίες,είχαμε μικρότερη κατοχή, αλλά εξασφαλίσαμε τη νίκη.

Ελλάδα (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (84′ Γιαννούλης), Σιώπης, Μπουχαλάκης (77′ Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (46′ Μάνταλος), Μασούρας (85′ Αλεξανδρόπουλος), Παυλίδης (58′ Γιακουμάκης).

Κόσοβο (Ζιρές): Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίγκι (78′ Ζενέλι), Μουσλία (58′ Ιντρίζι), Μπερίσα, Ρουντάνι (46′ Λοσάι), Μουρίκι, Ρασίτσα (90′ Σαίνι).

Ο μεγάλος άτυχος του αγώνα της Εθνικής με την Κύπρο, ο Δημήτρης Λημνιός, ήταν στο γήπεδο, για να ενισχύσει την προσπάθεια των συμπαικτών του, έστω κι από την εξέδρα

Οι αγώνες που έγιναν

1η αγωνιστική

Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1

Κύπρος – Κόσοβο 0-2

2η αγωνιστική

Κύπρος – Β. Ιρλανδία 0-0

Κόσοβο – Ελλάδα 0-1

3η αγωνιστική

21:45 Ελλάδα – Κύπρος 3-0

21:45 Κόσοβο – Β. Ιρλανδία 3-2

4η αγωνιστική

16:00 Β. Ιρλανδία – Κύπρος 2-2

21:45 Ελλάδα – Κόσοβο 2-0

Η βαθμολογία

  1. Ελλάδα 12
  2. Κόσοβο 6
  3. Β. Ιρλανδία 2
  4. Κύπρος 2
Λίγοι, αλλά εκδηλωτικοί οι οπαδοί του Κοσόβου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Οι αγώνες που έρχονται

5η αγωνιστική (24/9)

19:00 Β. Ιρλανδία – Κόσοβο

21:45 Κύπρος Ελλάδα

6η αγωνιστική (27/9)

21:45 Ελλάδα – Β. Ιρλανδία

21:45 Κόσοβο – Κύπρος

Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι:

1-Βαθμοί στα μεταξύ τους
2-Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους
3-Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους
4-Καλύτερη διαφορά τερμάτων
5-Καλύτερη επίθεση
6-Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση
7-Περισσότερες νίκες
8-Περισσότερες εκτός έδρας νίκες
9-Λιγότεροι βαθμοί ποινής
10-Κατάταξη (ranking) της ΟΥΕΦΑ.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This