Τα λεφτά που παίρνουν οι ομάδες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα

Must Read

Για τρεις μέρες (Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη) 150 ομάδες από ευρωπαϊκές χώρες δίνουν αγώνες για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Οι 65 αγώνες, 12 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και 53 για το Κόνφερενς απλώνονται στις περισσότερες από τις 55 χώρες που ανήκουν στην ΟΥΕΦΑ και μετέχουν στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της. Ανάμεσά τους και τρεις από τις τέσσερις ελληνικές που έχουν εξαφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την Τετάρτη στο Ισραήλ με την πρωταθλήτρια της χώρας Μακάμπι Χάιφα (ώρα 20.00), ενώ την Πέμπτη για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ στη μάχη μπαίνουν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Αρχικά (20.00) ο ΠΑΟΚ στη Σόφια αντιμετωπίζει σε «κεκλεισμένων των θυρών» αγώνα τη Λέφσκι (4η στο πρωτάθλημα), ενώ ο Άρης (21.00) υποδέχεται την Γκόμελ από τη Λευκορωσία (21.00) με το αβαντάζ ότι θα δώσει στο ίδιο γήπεδο, αλλά χωρίς θεατές και τη ρεβάνς, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή της αντιπάλου του.

Το κίνητρο για τις περισσότερες ομάδες είναι ισχυρό. Η πρόκριση στους ομίλους των διοργανώσεων, ή έστω στην επόμενη φάση. Η συμμετοχή τους συνοδεύεται από οικονομικά κίνητρα που για τις ανίσχυρες ομάδες ακόμα και αυτή η συμμετοχή μπορεί να τους αποφέρει σημαντικά ποσά στο ταμείο τους.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ οι ομάδες που θα αποκλειστούν θα εισπράξουν από 380.000 ευρώ και το δικαίωμα να συνεχίσουν στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Τα χρήματα μπορεί να φαίνονται ελάχιστα σε σχέση με τα 16 εκ. ευρώ που εξασφαλίζει η πρόκριση στους ομίλους, αλλά για την Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο που η αξία όλων μαζί των ποδοσφαιριστών της μόλις και φθάνει τα δύο εκ. ευρώ, ή τις Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) και Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) που «αξίζουν» κάτι παραπάνω (γύρω στα 2,8 εκ. ευρώ) τα χρήματα αυτά είναι βαθιά ανάσα. Σε περίπτωση πρόκρισης το ποσό ανεβαίνει κατά 100.000 ευρώ.

Ακόμη και στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ που τα χρήματα είναι εξίσου σημαντικά. Εδώ ο αποκλεισμός σημαίνει και το τέλος του ευρωπαϊκού ταξιδιού. Μένουν οι αναμνήσεις και 350.000 ευρώ, ενώ αυτές που θα προκριθούν θα πάρον από 550.000 ευρώ και φυσικά θα συνεχίσουν να εισπράτουν.

Τα ακαθάριστα έσοδα της ΟΥΕΦΑ από τις τρεις διοργανώσεις της προβλέπεται να είναι γύρω στα 3,5 δις ευρώ. Από αυτά τα 2,732 εκ. θα πάνε στις ομάδες που συμμετέχουν. Μπορεί τη «μερίδα του λέοντος» να κερδίζουν οι μεγάλοι, αλλά και τα χρήματα των «μικρών» κάποιες φορές είναι σημαντικά.

Καθείς και το ταμείο του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This