Συμβόλαια που «καίνε» στον Ολυμπιακό κι ένας… φευγάτος προπονητής που συνεχίζει τη δουλειά του!

Must Read

Ο Πέδρο Μαρτίνς στις αρχές του χρόνου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και στην ουσία πήρε τα… κλειδιά της ομάδας. Σύμφωνα με αυτό η αμοιβή του μέχρι το καλοκαίρι του 2024 θα ήταν 2 εκ. ευρώ τον χρόνο συν μπόνους μισού εκ. για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και 250.000 για το πρωτάθλημα.

Το ένα από τα μπόνους χάθηκε, αλλά ο Πορτογάλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να φύγει από τον σύλλογο, να παραδώσει τα κλειδιά, χωρίς να εισπράξει ένα μέρος από τα προβλεπόμενα.

Έτσι παρουσιάζεται το οξύμωρο όλοι να συζητούν για τον αντικαταστάτη του, αλλά ο ίδιος να συνεχίζει τη δουλειά του και να περιμένει να κοουτσάρει τους «ερυθρόλευκους» στον αγώνα της Τετάρτης για τα προκριματικά του Γιοιυρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβα στο Φάληρο!

Ακόμα και να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, ακόμα και να συμφωνήσει ο ίδιος στη λύση του συμβολαίου του είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον που δεν ξέρει το υλικό να δώσει δύο κρίσιμα ματς για την ευρωπαϊκή προοπτική.

Σε όλα τα ρεπορτάζ κυριαρχεί η λέξη «σκούπα» που θα πάρει ο πρόεδρος για να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες. Μόνο που αυτή, ακόμα κι αν είναι… ηλεκτρική θα χρειαστεί μερικά εκατομμύρια ευρώ για να λειτουργήσει!

Μπορεί ο σύλλογος να επιθυμεί να απαλλαγεί από κάποια υψηλά συμβόλαια, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Στην Ευρώπη οι περισσότερες ομάδες έχουν κάνει τον σχεδιασμό τους και οι μόνες που απομένουν είναι οι αραβικές χώρες που πάντα είχαν χρήματα και αδυναμία σε ισχυρά ονόματα.

Πέραν των ξένων στον Ολυμπιακό, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, θα εξέταζαν ευχαρίστως προτάσεις για τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο που στοιχίζουν 1,5 και 1,2 ευρώ το χρόνο, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με τον Κώστα Φορτούνη που η αμοιβή του φθάνει επίσης σε υψηλά επίπεδα (1,5 εκ. ευρώ). Οι πιέσεις για την επιστροφή του εκ μέρους των οπαδών είναι ισχυρές όπως φάνηκε και στον αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα που ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Όμως εξίσου ισχυρές είναι και οι αμφιβολίες των διοικητικών στελεχών για το πόσο μπορεί η αγωνιστική του παρουσία να δικαιολογήσει το ύψος του συμβολαίου του.

Υπάρχουν φυσικά και οι… άλλοι, ξένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Γύρω στους τριάντα ποδοσφαιριστές υπάρχουν στο ρόστερ κι αν πιστέψουμε τις διαρροές για ενίσχυση της ομάδας ο αριθμός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Οι περισσότεροι έχουν συμβόλαια και μιλούν από θέση… ισχύος. Ακόμη και η παραχώρηση τους σε άλλη ομάδα με τη μορφή του δανεισμού προϋποθέτει κάποια εξτρά χρήματα για να συμφωνήσουν και οι ίδιοι στη μετακίνησή τους..

Ο Ολυμπιακός έχει μια δεύτερη ευκαιρία με τη Σλόβαν την οποία έχει αποκλείσει δύο φορές στο παρελθόν -η πιο πρόσφατη πέρσι – και το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν μια ακόμη… μετάπτωση από το Γιουρόπα στο Κόνφερενς Λιγκ.

Βασικός στόχος πάντως παραμένει το πρωτάθλημα που είναι αδιαπραγμάτευτο. Άλλωστε χάρη σε αυτό ο Ολυμπιακός έχει φέτος τρεις ευκαιρίες για παραμονή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι όχι μία, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This