Χωρίς νίκη ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, αλλά πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα!

Must Read

«Άγαλμα» στον Βάτσλικ πρέπει να στήσει ο Ολυμπιακός. Αν κρατά στα χέρια του το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα, αυτό το οφείλει στον 33χρονο Τσέχο τερματοφύλακά του. Δεν είναι μόο ότι στο ματς με τον Απόλλωνα έπιασε τρία πέναλτι, αλλά ήταν πρωταγωνιστής και στην προηγούμενη πρόκριση που έφερε τους «ερυθρόλευκους» στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός με 5 ισοπαλίες και μία ήττα στην Ευρώπη φέτος και συντελεστή τερμάτων 6 υπέρ και 10 κατά, συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και στέλνει τον μαχητικό Απόλλωνα Λεμεσού στους αντίστοιχους του Κόνφερενς Λιγκ.

Κι όμως η αναμέτρηση άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Ολυμπιακό που βρήκε το δρόμο για το γκολ μόλις στο 2′ όταν ο Ρέαμπτσιουκ αξιοποίησε το γεγονός ότι η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μαυρία, γύρισε προς τον Μασούρα που άνοιξε το σκορ.

Δεν δημιούργησε στη συνέχεια μεγάλες φάσεις μέχρι το 77′ όταν ο Κούντε επειχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Η μεγάλη φάση για να τελειώσει το ματς έγινε στο 88′. Ο Βαλμπουενά έφερε την μπάλα στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ. Ο Εμβιλά έκανε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, ο Σισέ πάνω στην γραμμή δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα και ο Τζάνγκα έδιωξε.

Αμέσως μετά το γκολ του Πίττα χάθηκε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντε Λα Φούεντε γύρισε στον Αραμπί. Εκείνος στόπαρε με το στήθος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και έφυγε ελάχιστα κόρνερ

Σοκ για τους «ερυθρόλευκους» όταν ο Μπα αντίκρυσε τη 2η κίτρινη κάρτα (ανατροπή Τζάνγκα) και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Το κέρδος των «ερυθρόλευκων» πέρα από την πρόκριση είναι και η υποστήριξη του κόσμου. Παρά την άσχημη εικόνα στο β’ μέρος, δεν ακούστηκαν αποδοκιμασίες, τουλάχιστον, όπως συνέβη στα προηγούμενα ματς.

Η διαδικασία των πέναλτι
1-0: Εύστοχος ο Εμβιλά
1-0: Ο Βατσλίκ έπιασε πέναλτι του Χάμπου
2-0: Εύστοχος ο Ντε Λα Φουέντε
2-1: Εύστοχος ο Πίττας
3-1: Εύστοχος ο Άβιλα
3-1: Ο Βατσλίκ απέκρουσε πέναλτι του Ογκέντα
3-1: Ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε πέναλτι του Ραντζέλοβιτς
3-1: Ο Βατσλίκ απέκρουσε πέναλτι του Μπα

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)
Βοηθοί: Γιόνας Έρνι (Ελβετία), Γιαν Κέμπελι (Ελβετία)
Τέταρτος: Φενταγί Σαν (Ελβετία)

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν):  Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Εμβιλά, Κούντε (84′ Α. Καμαρά), Ζίνκερναγκελ (56′ Ραντζέλοβιτς), Χουάνγκ (79′ Βαλμπουενά), Μασούρας (84′ Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (103′ Μανωλάς).
Απόλλων Λεμεσού (Νταβίδ Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Καμάς, Ρομπέρζ, Πεϊμπερνές, Μαυρίας, Κολ (81′ Κυριάκου), Σαχάρ (67′ Μπα), Πίττας, Φέλιξ (67′ Ονγκεντά), Χέντι (57′ Ζράντι), Ντιγκινί (81′ Γιάνγκα).

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This