Με νίκη αντίο στην… εξορία για την ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ

Must Read

Για 19 χρόνια η ΑΕΚ ήταν… γυρολόγος. Από τη μέρα που γκρεμίστηκε το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε μείνει χωρίς «σπίτι». Στη Ριζούπολη, λίγο πιο πέρα από το ολοκαίνουργιο Opap Arena η Ένωση είπε αντίο στην εξορία νικώντας με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το επόμενο ματς για το πρωτάθλημα, αυτό με τον Ιωνικό θα το δώσει στο «ναό» όπως αποκαλούν ήδη οι φίλοι της το νέο γήπεδο.

Το σύνθημα όμως που κυριάρχησε ήταν «και τώρα ο Παναθηναϊκός», αφού η επόμενη υποχρέωση της ομάδας είναι το ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Κι αυτή η νίκη είχε αρκετό άγχος. Χρειάστηκε να δείξει το χρονόμετρο το 87′ για να διώχνει την αγωνία ο 35χρονος Μαροκινός Άμραμπατ που είχε περάσει στον αγώνα στο 77΄.

Ο Μαροκινός δημιοργεί παράδοση στους αγώνες με τον ΠΑΣ. Πέρσι είχε σημειώσει τα δύο από α έξι γκολ που σημείωσε με την ομάδα του κόντρα στον ΠΑΣ. Στους Ζωσημάδες στη νίκη 2-1 και στα πλέι οφ στο 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο Πινέδα είχε ανοίξει το σκορ 39′ με εντυπωσιακό σουτ. Όσο για τον ΠΑΣ προσπάθησε να βρει το γκολ, πίεσε ψηλά την αντίπαλό του, συχνά με επιτυχία, αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια.

Η ΑΕΚ ήτα αυτή που μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα. Στο πρώτο κιόλας λεπτό ο Πινέδα προειδοποίησε, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκανβ οι ίδιες αδυναμίες που την οδήγησαν στην ήττα από το Βόλο. Το ματς πήρε ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο του με την ευκαιρία των Πινέδα – Αραούχο στο 36′, την αντεπίθεση του Ροζάριο για τον ΠΑΣ στο επόμενο λεπτό που σταμάτησε με τάκλιν ο Γιόνσον, ενώ αμέσως μετά πάλι ο Μεξικάνος με υπέροχο σουτ άνοιξε το σκορ.

Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Σινιοράκης, Δ. Βεργέτης
4ος: Χ. Βεργέτης
VAR: Κουμπαράκης, Μεϊντάνας

Κίτρινη: 41′ Σιμάνσκι, 80′ Τζαβέλλας – 28′ Παμλίδης
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70′ Ελίασον), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (71′ Μάνταλος), Πινέδα (82΄ Μοχαμαντί), Τσούμπερ (77′ Άμραμπατ), Αραούχο (70′ Λ. Γκαρσία).
ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (56′ Ριένστρα), Μορέιρα (46′ Τζίμας), Ροσέρο (77′ Σταματελόπουλος),Παμλίδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This