Πρώτη νίκη για την Κύπρο, πρώτη ήττα για την Ελλάδα στη Λίγκα των Εθνών

Must Read

Η Κύπρος έβαλε… φωτιά στον όμιλο με τη νίκη επί της Ελλάδας (1-0). Η μόνη που δεν… καίγεται είναι η ηττημένη του αγώνα. Η Εθνική μας είχε μέχρι τώρα 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο και τον προβιβασμό στη Β’ κατηγορία της «Λίγκας των Εθνών».

Όλοι οι άλλοι κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα και θα κάθονται μέχρι τους αγώνες της Τρίτης, τελευταία αγωνιστική. Το Κόσοβο που μέχρι το απόγευμα έδειχνε να έχει «καπαρώσει» τη 2η θέση κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό. Έχασε στο Μπέλφαστ με 2-1 κι εάν χάσει και από την Κύπρο στην έδρα του μπλέκει σε περιπέτειες.

Η Κύπρος πάλι μετά τη νίκη της θέλει μια ακόμα νίκη στο Κόσοβο και νίκη της Ελλάδας στον αγώνα της Τρίτης στη Ριζούπολη με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Ελλάδα δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που έλαμψε στα προηγούμενα τέσσερα ματς.  Ευάλωτη στην άμυνα στο πρώτο μέρος έδωσε δικαιώματα στους αντιπάλους της. Οι Κύπριοι «προειδοποίησαν» στο 17’ με τον Λοΐζου (άουτ) και στο επόμενο λεπτό (18’) με νέο λάθος της άμυνας ο Λεωνίδας Τζιωνής, 21 χρόνων, που αγωνίζεται στο Κάνσας, στο MLS, άνοιξε το σκορ.

Η Ελλάδα με προβληματική ανάπτυξη στο παιχνίδι της έχασε σημαντική ευκαιρία στο 4’ σε κεφαλιά του Δουβίκα άουτ, στο 21’ με τον Πέλκα, είχε δοκάρι στο 63’ με τον Φούντα και ευκαιρλια με τον Ιωαννίδη στο 72’ (έδιωξε ο Κύπριος τερματοφύλακας Παναγή).

Πρόβλημα για την Ελλάδα ο τραυματισμός του Μπακασέτα και η κίτρινη κάρτα που είδε ο Σιώπης και τον αφήνει εκτός από το ματς της Τρίτης με τη Β. Ιρλανδία.

Κύπρος: Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέργκ, Κατελάρης, Ιωάννου (76′ Αντωνιάδης), Κυριακού, Κάστανος (76′ Γκόγκιτς), Αρτυματάς, Λοΐζου (58′ Χαραλάμπους), Σωτηρίου (76′ Κακουλή), Τζιωνής (64′ Καρώ).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (46′ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (78′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (57′ Ιωαννίδης), Πέλκας (78′ Χατζηγιοβάνης), Δουβίκας (46′ Φούντας), Μασούρας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκάνδαλο εκατομμυρίων με κολοσσούς αναψυκτικών

Η αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας «δημοκρατία» φέρνει στο φως το πάρτι των πολυεθνικών, καθώς δεν διαθέτουν την αναγκαία από τον νόμο «άδεια εμπορίας πόσιμου ύδατος»

More Articles Like This