Στάση…Μπέιλ για τους Αμερικανούς!

Must Read

Έχουν πολλά να μάθουν από τα μυστικά του ποδοσφαίρου οι Αμερικανοί. Οι περισσότεροι που συγκροτούν την εθνική τους ομάδα έμαθαν μπάλα στα κολέγια, σε αποστειωμένο περιβάλλον. Αντίθετα οι Ουαλοί που αντιπροσωπεύουν τη φτωχότερη περιοχή της Μεγάλης Βρετανίας που τα τελευταία χρόνια έγινε ακόμα φτωχότερη, έμαθαν το ποδόσφαιρο στους βρώμικους δρόμους, είναι τα παιδιά της αλάνας. Μπορεί το χρήμα να τους άλλξε συνήθειες, το αστέρι τους, ο Γκάρεθ Μπέιλ να προτιμά να παίζει γκολ αντί για ποδόσφαιρο, αλλά όταν παίζει θυμάται τα νιάτα του!

Τόκανε και στην πρεμιέρα της Ουαλίας κόντα στις ΗΠΑ. Έχανε η ομάδα του με 1-0 και στο 82′ έδειξε την κλάση του. Έβαλε το σώμα του με τέτοιο τρόπο που ο Ζίμερμαν ή έπρεπε να τον ανατρέψει ή να μείνει ακίνητος σαν το Άγαλμα της Ελευθερίας. Προτίμησε το πρώτο και ο Μπέιλ ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που τόσο έξυπνα κέρδισε. Η εκτέλεση συναγωνίζεται σε εξυπνάδα – και τεχνική αυτή τη φορά – τον τρόπο που το κέρδισε Ήταν άπιαστο κι όχι μόνο ο Αμερικανός Ματ Τέρνερ της Άρσεναλ, αλλά και οποισδήποτε άλλος δεν θα μπορούσε να πιάσει.

Αυτό το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ σε έναν αγώνα που ήταν μοιρασμένο.

Οι Αμερικανοί μπήκαν αποφασισμένοι, πήραν τον έλεγχο, οι Ουαλοί έδειχναν να είναι «ο αδύναμος κρίκος» του αγώνα.

Η πίεση που άσκησαν έφερε αποτέλεσμα στο 36′ όταν ο Σάρτζεντ έστρωσε την μπάλα στον Πούλισικ που έφυγε για την αντίπαλη εστία. Την ώρα που έπρεπε σέρβιρε στον Γουεά που με πλασέ άνοιξε το σκορ έπειτα από εντυπωιακή προσπάθεια. Ο γιος του τεράστιου Ζορζ Γουεά απέδειξε ότι ακόμα εάν το μήλο δεν πέσει κάτω από τη μηλιά κάπου εκεί κοντά θα βρεθεί!

Αντίθετη εικόνα στην επανάληψη. Η είσοδος του Μουρ στη θέση του Τζέιμς μεταμόρφωσε την Ουαλία, απελευθέρωσε τον Μπέιλ με τους «κόκκινους» να χάσουν τη νίκη στις… λεπτομέρειες.

Ο Καταριανός διαιτητής Αλ Τζασίμ θύμησε Έλληνα παλαιάς κοπής. Κάθε τρεις και λίγο διέκοπτε το ματς. Χαλούσε το ρυθμό. Ήταν τυχερός που δεν του έγινε η δύσκολη φάση. Ελπίζουμε να έβγαλε η ΦΙΦΑ την υποχρέωση να σφυρίξει ένα ματς ένας ντόπιος διαιτητής και να μην τον ξαναδούμε!

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (74′ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, Μούσα (74′ Ακόστα), Άνταμς, ΜακΚένι (66′ Αάρονσον), Γουεά (89′ Μόρις), Σάρτζεντ (74′ Ράιτ), Πούλισικ

Ουαλία: Χένεσι, Μέφαμ, Ροντόν, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Αμπάντου, Ράμσεϊ, Γουίλιαμς (79′ Τζόνσον), Γουίλσον (90+3′ Τόμας), Μπέιλ, Τζέιμς (46′ Μουρ).




 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This