Το περιβραχιόνιο και οι πραγματικά χαμένοι

Must Read

Η ΦΙΦΑ κατάφερε με την απειλή της τιμωρίας να «πείσει» τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων έξι ευρωπαϊκών χωρών που μετέχουν στο Μουντιάλ να μην φορέσουν το περίφημο, πλέον, περιβραχιόνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το «one love».

Σε μια πρώτη ανάγνωση η Παγκόσμια ομοσπονδία κατάφερε να επιβάλλει την άποψή της και να οδηγήσει σε υποχώρηση τους ποδοσφαιριστές.

Είναι όμως έτσι;

Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα «αφεντικά» του ποδοσφαίρου κατάφεραν να βάλουν ένα ακόμα… αυτογκόλ.

Γιατί;

Πολύ απλά μια εβδομάδα τώρα στα μίντια, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα, αντί το θέμα να ήταν η ίδια η διοργάνωση τα φώτα στράφηκαν σε ένα γεγονός που είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα δημιοργούσε αρνητική κριτική.

Κατάφερε αυτο που δεν ήθελε να γίνει, να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα της χώρας με τις διακρίσεις στον σεξουαλικό προσανατολισμό να πάρει πολύ μεγαλύτερη έκταση από το εάν έξι από τους 32 αρχηγούς φορούσαν το συγκεκριμένο περιοβραχιόνιο.

Η απαγόρευση, η συζήτηση που προηγήθηκε δημιούργησε μια άνευ προηγμένου αρνητική δημοσιότητα για το Κατάρ. Ακόμα και τα μικρά παιδιά ρωτούσαν γιατί γινόταν όλη αυτή η φασαρία.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα. Η ΦΙΦΑ έχει δεχτεί σκληρή κριτική για το τρόπο που έδωσε την εντολή στο Κατάρ. Παράγοντές της μπήκαν φυλακή, ο πρόεδρος Μπλάτερ υποχρεώθηκε σε παραίτηση, αλλά ο Τζιάνι Ινφαντίνο παρουσιάστηκε ως «άφθαρτος», ένας δημοκρατικός ηγέτης που διαδεχόταν ένα διεφθαρμένο απολυταρχικό καθεστώς.Καλά να προσπαθεί να δικαιολογήσει τους διοργανωτές, υπήρχαν συμβόλαια, ρήτρες και δεν μπορούσε να κάνει πίσω. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν υποχρεωμένος να κάνει τα… στραβά μάτια. Όμως ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα δείχνει ότι η νοοτροπία παραμένει. Κανείς από την ΦΙΦΑ δεν μίλησε με τους ποδοσφαιριστές. Αρκέστηκαν σε απειλές σε εθνικές ομοσπονδίες, αυτές που αύριο θα ζητήσουν τη ψήφο τους για να διατηρήσουν τις θέσεις και τα προνόμια τους. Κανένας διάλογος, ίχνος προσπάθειας προσέγγισης, άρνηση να ακούσουν και την άλλη πλευρά.

Ουσιαστικά με τη στάση της σε ένα θέμα που δεν είναι ποδοσφαιρικό έδειξε αδιαλλαξία, απέρριψε το διάλογο κι έστιελε μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι οι πολιτικοί του ποδοσφαίρου είναι περισσότερο διεφθαρμένοι κι από τους σκληρότερους δικτάτορες του Πλανήτη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This