Άγιο είχαν οι…. κόκκινοι διάβολοι!

Must Read

Το Βέλγιο νίκησε με την ψυχή στο στόμα τον Καναδά με 1-0, αλλά οι κόκκινοι διάβολοι, όπως αποκαλούνται χαρακτηριστικά είχαν… Άγιο. Και μάλιστα με ονοματεπώνυμο. Λεγόταν Τιμπό Κουρτουά, ήταν ο τερματοφύλακας τους. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που έπιασε μόλις στο 10ο λεπτό (χέρι του Καράσκο, εκτέλεση από τον Ντέιβις), αλλά και η γενικότερη παρουσία του. Όταν χρειαζόταν ήταν εκεί.

Το 1-0 αποτελεί κατάφωρη αδικία για τον Καναδά. Μια φορά μόνο αδράνιση η άμυνά του,σ το 44ο και δέχτηκε γκολ από τον Μπασουαγί. Αποτελεί όμως και δικαίωση για τον Κουρτουά που δικαίως θεωρείται ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο.

Οι Βέλγοι μόλις πρόσφατα έχασαν την πρώτη θέση στην κατάταξη της ΦΙΦΑ με τις τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες στους τελευταίους 13 αγώνες. Οι Καναδοί, πάλι, με το… ζόρι βρίσκονται μέσα στον κατάλογο των 50 πρώτων ομάδων. Η διαφορά χαώδης σε αξία παικτών. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν μετρά, πάντα, η… χρηματιστηριακή αξία, αλλά η απόδοση και οι συμπατριώτες του Τεν Τεν έμοιαζαν περισσότερο με τους Ντιπόν και Ντιπόν, παρά με τον πανέξυπνο ήρωα του Ερζέ.

Βέλγιο: Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (46′ Ονάνα), Καράσκο (46′ Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Αζάρ (62′ Τροσάρ), Μπατσουαγί (78′ Οπέντα)

Καναδάς: Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Εουστάκιο (81′ Οσόριο), Χόιλετ (58′ Λάριν), Μπιουκάναν (81′ Μίλαρ), Χάτσινσον (58′ Κονέ), Ντέιβις, Ντέιβιντ, Λαρέγια (74′ Αντεκούγκμπι)




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This