Σενεγάλη: Με το 19 του Ντιόπ στους 16 του Μουντιάλ – Άνετη νίκη της Ολλανδίας – Φάσεις και γκολ.

Must Read

Έντονη συγκίνηση, αλλά και χαρά. Η Σενεγάλη πενθούσε για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον χαμό του Πάπα Μπούπα Ντιόπ, μιας εβλημαιτκής μορφής που έφυγε από τη ζωή στα 42 χρόνια του από σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο Ντιόπ που αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ (περίοδος 2010-11) «βρισκόταν» παντού στο γήπεδο. Στις φανέλες των οπαδών της Σενεγάλης με τον αριθμό του στην εθνική, το 19, στο περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας που είχε τον ίδιο αριθμό, αλλά το βασικότερο στην ψυχή των ίδιων των ποδοσφαιριστών της που παραμονές των αγώνων βρέθηκαν χωρίς τον ηγέτη τους Σαντιό Μανέ που τραυματίστηκε. Παρόλα αυτά έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Νίκησαν 2-1 τον Ισημερινό και προκρίθηκαν στους 16.

Το ματς έμοιαζε με… ρώσικη ρουλέτα. Στο 43′ ο Ίσμαϊλα Σαρ κέρδισε πέναλτι από τον Ινκαπιέ, το εκτέλεσε ο ίδιος και άνοιξε το σκορ. Στο 67′ ο Κσαϊσέδο ισοφάρισε για τον Ισημερινό (1-1) που περνούσε αυτός στα νοκ άουτ ματς με ισοπαλία, αλλά στο 70′ ο Κουλιμπαλί διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τη Σενεγάλη.

Ο σταρ του Ισημερινού Βαλένσια έπαιξε τραυματίας και αυτό επηρέασε την απόδοση όλης της ομάδας.

Ισημερινός: Γκαλίντες, Πρεσιάδο (85′ Πορόσο), Τόρες, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν, Φράνκο (46′ Σαρμιέντο), Γκρουέσο (46′ Σιφουέντες), Καϊσέδο, Πλάτα, Εστράδα (64′ Ρεάσκο), Βαλένσια.

Σενεγάλη: Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς, Σις (75′ Ν. Μεντί), Π. Γκέιγ, Ι. Εντιάιγ (75′ Ντιένγκ), Ι. Γκέιγ, Ι. Σαρ, Ντια (90+5′ Σισέ).




Στον άλλο αγώνα η Ολλανδία έκανε περίπατο. Νίκησε με 2-0 το Κατάρ, πήρε την πρώτη θέση και περιμένει τον αντίπαλό της από τα ματς του 2ου ομίλου. Ο Κόντι Γκάκπο, ο 23χρονος επιθετικός της Αϊντχόφεν άνοιξε το σκορ στο 26′ για τρίτο συνεχόμενο ματς στη διοργάνωση. Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ στο 49′ κλείδωσε τη νίκη για τις τουλίπες.

Ολλανδία: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Ντε Ρον (83′ Κόπμαϊνερς), Φρένκι ντε Γιονγκ (87′ Τέιλορ), Μπλιντ, Κλάασεν (66′ Μπέρχαους), Ντεπάι (66′ Γιάνσεν), Γκάκπο (83′ Βέγκχορστ).

Κατάρ: Μπαρσάμ, Ισμαΐλ (85′ Αλ Καντέρ), Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Αλ-Χαϊντός (65′ Ασανταλιά), Μαντιμπό (65′ Μουντιάφ), Χατέμ (85′ Αλαελντίν), Αλί (65′ Μουντάρι) Αφίφ.




Η Ολλανδία αντιμετωπίζει τη 2η ομάδα του Β’ ομίλου (Αγγλία, Ιράν, ΗΠΑ, Ουαλία), ενώ η Σενεγάλη παίζει με την 1η.

Η τελική βαθμολογία

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This