Μέσι και Λεβαντόφσκι έκαναν… τένις το ποδόσφαιρο! – Τα σενάρια πρόκρισης στον 3ο όμιλο

Must Read

Ο προπονητής της εθνικής Πολωνίας Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς στην συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα με την Αργεντινή είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του:

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι τένις. Ο Λίο, αλλά και ο Λέβα έχουν ανάγκη τους συμπαίκτες τους…»

Τα μίντια σε όλο τον κόσμο διαφωνούν. Όπως και οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι που βλέπουν τον αποψινό αγώνα της Αργεντινής με την Πολωνία ως αναμέτρηση των δύο σούπερ σταρ.

Στην αναμέτρηση υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Η Μπαρτσελόνα. Αναμετρώνται το… χθές (και τι.. χθες) με το σήμερα.

Στα 35 χρόνια του ο Μέσι θέλει ένα ένδοξο τέλος στο Μουντιάλ. Θέλει να κερδίσει ότι κέρδισε ο Πασαρέλα ή ο Μαραντόνα. Έχει σημειώσει 93 γκολ με την Αργεντινή σε 167 αγώνες, αλλά Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έχει σηκώσει όπως οι άλλοι δύο εμβληματικοί αρχηγοί.

 

Ένα χρόνο μικρότερος ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μέχρι πρότινος δεν είχε σημειώσει γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ παρά τα 77 τέρματα σε 136 συμμετοχές με την Πολωνία. Το σημείωσε με τη Σαουδική Αραβία στο προηγούμενο ματς. Κι αφού έσπασε τη μια… κατάρα γιατί να μην δώσει τέλος και στη δεύτερη;

Η ήττα της Αργεντινής από τη Σαουδική Αραβία (1-2) και η ισοπαλία της Πολωνίας με το Μεξικό (0-0) δημιουγούν πολλά σενάρια πρόκρισης για τους δύο.

Η Πολωνία πρόκρίνεται και μάλιστα πρώτη εάν νικήσει. Με ισοπαλία περνά στους «16» πάλι πρώτη εάν δεν κερδίσει η Σαουδική Αραβία το Μεξικό. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό θα είναι 2η στον όμιλο μετά τους Άραβες.

Αν ηττηθεί με ένα ή δύο γκολ περνά με μη νίκη της Σ. Αραβίας, αλλά το Μεξικό να μην καλύψει τη διαφορά τερμάτων. Αν χάσει με τρία γκολ χρειάζεται ισοπαλία στο άλλο ματς αρκεί να κρατήσει τη διαφορά τερμάτων. Ήττα με τέσσερα γκολ και πάνω σημαίνει αποκλεισμός

Η Αργεντινή εάν νικήσει περνά στην πρώτη θέση, αρκεί να μη νικήσουν οι Σαουδάραβες το Μεξικό με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά, απ’ ότι η ίδια θα έχει νικήσει την Πολωνία.

Με ισοπαλία περνά 2η αρκεί να μη νικήσει η Σαουδική Αραβία και νίκη του Μεξικού με δύο ή τρία γκολ

Με ήττα αποχαιρετά τη διοργάνωση.

Τα κριτήρια πρόκρισης της ΦΙΦΑ διαφέρουν από αυτά της ΟΥΕΦΑ. Ισχύουν:

Η διαφορά τερμάτων
Η καλύτερη επίθεση
Οι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς
Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς
Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
Οι βαθμοί ποινής
Εάν παρόλα αυτά δεν ξεχωρίσει κάποια ομάδα γίνεται κλήρωση!

Οι ομάδες που θα αποκλειστούν θα εισπράξουν εννιά εκ. ευρώ, ενώ όσες προχωρήσουν στους «16» στα εννιά θα προσθέσουν άλλα 3,6 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This