Θαύμα και από την Νότια Κορέα! Νίκησε την Πορτογαλία (2-1) και πέρασε μαζί της στους «16»

Must Read

Σε αυλή των θαυμάτων εξελίσσεται αυτό το Μουντιάλ στο Κατάρ. Μετά τις εκπλήξεις της Πέμπτης ήρθε μια ακόμα. Η Νότια Κορέα νίκησε με 2-1 την Πορτογαλία που είχε ήδη προκριθεί και άφησε εκτός την Ουρουγουάη που για ένα γκολ έμεινε εκτός. Οι Νοτιοαμερικάνοι νίκησαν 2-0 την Γκάνα, αλλά αυτό δεν τους αρκούσε.

Η βαθμολογία

Λίγα λεπτά πριν οι διαιτητές σφυρίξουν τη λήξη στους αγώνες της Πορτογαλίας με την Ν. Κορέα (1-1) και της Ουρουγουάης με την Γκάνα (2-0) οι νοτιοαμερικάνοι κρατούσαν στα χέρια τους την πρόκριση.

Όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σον με εκπληκτικό σόλο απέφυγε τρεις αντιπάλους «έβγαλε» στον Χουάνγκ Χι Τσαν ο οποίος σημείωσε το ιστορικό γκολ για την Ν. Κορέα (2-1).

Την ίδια ώρα όλοι έμειναν καρφωμένοι στα κινητά τους και παρακολουθούσαν το άλλο ματς που ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά. Εάν η Ουρουγουάη σημείωνε γκολ θα πήγαινε εκείνη στους «16».

Νωρίτερα η Πορτογαλία είχε ανοίξει το σκορ στο 5′ με τον Όρτα, αλλά οι Κορεάτες ισσοφάρισαν στο 27′ με τον Γιουνγκ Γκουόν Κιμ (27′).

Ν. Κορέα: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ (81′ Τζ. Σον), Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ (66′ Χ. Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81′ Ουί Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65′ Λεαό), Ματέους Νούνιες (65′ Παλίνια), Βιτίνια (81′ Μπερνάρντο Σίλβα), Ζοάο Μάριο (82′ Καρβάλιο), Κριστιάνο Ρονάλντο (65′ Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα




Η Ουρουγουάη γλίτωσε από πέναλτι στο 21′ που εκτέλεσε ο Αντρέ Αγιού, προηγήθηκε στο 26′ και 32′ με γκολ του Αλασκαρέτα, αλλά δεν ήταν αρκετά να της δώσουν την πρόκριση. Ουσιαστικά πλήρωσε το κακό της ξεκίνημα στο τουρνουά.

Γκάνα: Ατί Ζιγκί, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ (73′ Κιερέ), Κουντούς (90+8′ Φαταβού), Α. Αγιού (46′ Μπουκαρί), Ζ. Αγιού, Γουίλιαμς (72′ Σεμενιό).

Ουρουγουάη: Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κοάτες, Ολιβέρα, Πελίστρι (65′ Ντε λα Κρους), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34′ Βεσίνο), Ντε Αρασκαέτα (80′ Κανόμπιο), Σουάρες (65′ Καβάνι), Νούνιες (80′ Γκόμες).




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This