Απίστευτο! Το Καμερούν νίκησε (1-0) τη Βραζιλία, αλλά αποκλείστηκε – Στους «16» η Ελβετία!

Must Read

Τα απίστευτα κι όμως αληθινά συνεχίζονται στο Μουντιάλ. Η Βραζιλία μέχρι απόψε δεν είχε δεχτεί γκολ στους δύο αγώνες που έδωσε. Κι όμως το Καμερούν όχι μόνο παραβίασε την εστία της, αλλά και με το γκολ στο… 92′ σε κεφαλιά του Αμπουμπακάρ, κατάφερε να νικήσει με 1-0!

Κι όμως η νίκη των «λιονταριών» της Αφρικής μπορεί να περνά στην ιστορία, αλλά δεν τους οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης. Η νίκη δεν ήταν αρκετή.




Με πολλούς αναπληρωματικούς οι Βραζιλιάνοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Τον έχασαν στο τέλος και μαζί με αυτόν έχασαν και το ματς! Μορφή του αγώνα ο τερματοφύλακας των νικητών ο Ντεβίς Επασί που για πέντε χρόνια, μέχρι αυτο το καλοκαίρι αγωνιζόταν στην Ελλάδα (Λεβαδειακός, Λαμία, ΟΦΗ) κι από τον Ιούνιο αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία.

Καμερούν: Επασί, Φάι, Γου, Εμπός, Τολό, Ζαμπό Ανγκισά, Κούντε (68′ Εντσάμ), Εμπεούμο (64′ Εκαμπί), Τσούπο Μότινγκ, Ενγκαμαλό (86′ Εμπεκέλι), Αμπουμπακάρ

Βραζιλία: Έντερσον, Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες, Φαμπίνιο, Φρεντ (55′ Τέλες), Άντονι (79′ Ραφίνια), Ροντρίγκο (55′ Έβερτον Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Ζεζούς (64′ Πέντρο).




Αντί για το Καμερούν προκρίθηκε η Ελβετία που κι αυτή τα χρειάστηκε μέχρι να βαδίσει στο δρόμο των «16» σε έναν αγώνα όλο νεύρα εξ αιτίας της κόντρας των Σέρβων ποδοσφαιριστών με τους καταγόμενους από το Κόσοβο «Ελβετούς» η υπόθεση πρόκριση πήγαινε πότε στη μία, πότε στην άλλη ομάδα.

Η Ελβετία προηγήθηκε στο 20′ με τον Σακίρι που δέχτηκε μπαλιά του Σο, ενώ η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Πάβλοβιτς.

*Με το σκορ αυτό η Ελβετία ενίσχυε τη θέση της στους «16».

Στο 26′ ήταν η σειρά των Σέρβων να φθάσουν στο γκολ με σε σέντρα του Τάντιτς και την κεφαλιά του Μίτροβιτς (1-1).

*Με το σκορ αυτό η Σερβία παρέμενε στην τελευταία θέση του ομίλου και η Ελβετία ήταν στην επόμενη φάση.

Από λάθος της Ελβετίας στο 35′ πάλι ο Τάντιτς βρήκε ντον Βλάχοβιτς που σκόραρε το πρώτο του γκολ στο τουρνουά στην πρώτη του εμφάνιση (2-1).

*Με το σκορ αυτό η βαθμολογία ήταν: Βραζιλία 7 (+3), Σερβία 4 (-1) στους «16», Ελβετία 3 (-1), Καμερούν 2 (-1) στο… σπίτι τους.

Ο σκόρερ με τον πανηγυρισμό του προκάλεσε τους Ελβετούς με καταγωγή από το Κόσοβο και την Αλβανία δίνοντας συνέχεια στη κόντρα που κρατά χρόνια και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Στο 44′ ο Εμπολό ισοφαρίζει σε 2-2

*Με το σκορ αυτό η Ελβετία επιστρέφει στη 2η θέση και η Σερβία επιστρέφει στην τελευταία θέση!

Στο 50′ η Ελβετία παίρνει προβάδισμα. Συνδυασμός του Σακίρι με τον Βάργκας, τακουνάκι στον Φρόιλερ και… 3-2

Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55′ Γκούντελ), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (68΄Μακσίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78′ Τζούριτζιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55′ Γιόβιτς).

Ελβετία: Κόμπελ, Βιντμέρ, Ακάντζι, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (69′ Ζακάρια), Σο (69′ Φερνάντες), Βάργκας (83′ Φάσχναχτ), Εμπολό (90+6 Οκαφόρ).




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This