Κι όμως το Μαρόκο είναι στα ημιτελικά και η Πορτογαλία επιστρέφει σπίτι της!

Must Read

Συνεχίζει να γράφει ιστορία το Μαρόκο. Το νέο του… θύμα είναι η Πορτογαλία (1-0) που έμεινε εκτός ημιτελικών. Στη θέση της πέρασαν αυτά τα… μηχανάκια με τις κόκκινες μπλούζες και τα πράσινα σορτσάκια που αποφάσισαν όχι μόνο να γράψουν ιστορία, αλλά και να ενώσουν – τουλάχιστον ποδοσφαιρικά – όλο τον αραβικό κόσμο.

Η νίκη του Μαρόκου επί της Πορτογαλίας με 1-0 δεν θα είχε καταχωρηθεί στα βιβλία της ποδοσφαιρικής εάν δεν βρισκόταν κάτω από τα δoκάρια του ο Γιασίν Μπόνο, ο ηλικίας 31 χρόνων γεννημένος στον Καναδά Μαροκινός που αγωνίζεται στην Ισπανική Σεβίλλη. Έκανε τη διαφορά στον αγώνα με την Ισπανία, την (ξανα)έκανε και με αντίπαλο τη γειτονική της Πορτογαλία.

Αυτή τη φορά η αρμάδα του Σάντος δεν κατάφερε να βρει το δρόμο για το γκολ. Μπορεί να έριξε ότι καλά χαρτιά είχε στον αγώνα, ακόμα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, να δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έβαλε.

Το Μαρόκο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 42′ όταν ο Ντιόγκο Κόστα, ο τερματοφύλακας της Πορτογαλίας έκανε λάθος έξοδο το αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο ο εν Νεσιρί που σκόραρε ένα ιστορικό γκολ για την ομάδα του.




Θαύμα; Μάλλον όχι. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρόκου δεν είναι άγνωστοι στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Αγωνίζονται σε καλέ ομάδες στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Αγγλία, στη Γαλλία, Έχει μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να παρουσιάσει ένα σύνολο με παίκτες που είχαν διαφορετικές παραστάσεις, όχι μόνο ποδοσφαιρικές. Τώρα το πέτυχε – αυτό χρεώνεται στον προπονητή του Ουαλίντ Ρεγκραγκί –  και τα αποτελέσματα τα  βλέπουμε, τα θαυμάζομε σωστότερα, στο Μουντιάλ. Επόμενος αντίπαλος η Γαλλία ή η Αγγλία με έπαθλο μια θέση στον τελικό!

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σαΐς (57′ Νταρί), Αλάχ, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ (64′ Σεντιρά), Ζιγές (81′ Τζαμπράν), Εν Νεσιρί (64′ Μπενούν), Μπουφάλ (81′ Αμπουκλάλ).

Πορτογαλία: Κόστα, Νταλότ (79′ Όρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51′ Κασνέλο), Οτάβιο (69′ Βιτίνια), Νέβες (51′ Ρονάλντο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Ράμος (69′ Λεάο), Φέλιξ.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This