Γαλλία – Μαρόκο 2-0 και από εδώ πάνε για την κούπα!

Must Read

Ο Τεό Φερνάντες (κεντρική φωτογραφία) προοριζόταν για αναπληρωματικός σε αυτό το Μουντιάλ. Στο πρώτο ματς της Γαλλίας με την Αυστραλία χτύπησε ο αδελφός του Λούκα και στο 13ο λεπτό πήρε τη θέση του. Από τότε αναδείχτηκε σε έναν από τους σημαντικότερους των «τρικολόρ» και στον ημιτελικό με το Μαρόκο (2-0) ήρθε η ώρα να σκοράρει μόλις στο 5′.

Για να φθάσει αυτόν η μπάλα συνεργάστηκαν τα δύο «ιερά τέρατα» της ομάδας, ο Γκριεζμάν και ο Εμπαπέ. Πως να μη σημειώσει κι αυτός ένα έξοχο γκολ για να τους αναταποδώσει το δώρο;




Αυτό το γκολ «ξεκλείδωσε» το ματς και την οδήγησε στον τελικό της Κυριακής (ώρα 17.00) με την Αργεντινή. Οι Μαροκινοί που ήθελαν «μεγάλο» κι όχι «μνικρό» τελικό αγχώθηκαν, αλλά αυτό δεν τους μείωσε στο παραμικρό την αποφασιστικότητα. Με τη δύναμη της εξέδρας (55.000 θεατές τους υποστήριζαν) προσπάθησαν να ισορροπίσουν το ματς και στο τέλος του α’ μέρους έφθασαν κοντά στο γκολ με τον ελ Γιακίμ που αν έβρισκε στόχο το ανάποδο ψαλίδι του θα είχε σημειώσει το γκολ της διοργάνωσης.




Τη… δουλειά την ολοκλήρωσε στην πρώτη του κιόλας επαφή με την μπάλα ο Ραντάλ Καλό Μαουνί. Ήταν το πρώτο του γκολ με τους «τρικολόρ» στην μόλις 4η συμμετοχή του!




Οι Γάλλοι με τον αέρα του 1-0 κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Κι ενώ ο Εμπαπέ ήταν κλεισμένος μπόρεσε να κάνει παιχνίδι ο Βαράν. Από τα δικά του πόδια περνούσαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες.

Ο Ζιρού και Γκριεσμάν περίμερναν σαν τη κόμπρα να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Ειδικά ο δεύτερος έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στο τουρνουά. Γινόταν και… Εμπαπέ, ακόμα και αμυντικός για να δώσει λύσεις στις καλές, αλλά και… δύσκολες στιγμές για την ομάδα του.

Και οι δύο προπονητές προσπάθησαν να αναπληρώσουν τις απώλειες. Η Γαλλία δεν είχε Ουπαμεκανό και Ραμπιό (ίωση), το Μαρόκο έχασε στην προθέρμανση τον Αγκέρντ και στα πρώτα λεπά τον μαχητή Σαΐς (αντικαταστάθηκε στο 21′).

Για το Μαρόκο το ταξίδι στο όνειρο θα συνεχιστεί το Σάββατο στον Μικρό Τελικό με αντίπαλο την Κροατία. Η «καραμέλα της παρηγοριάς» έχει πικρή γεύση για μια ομάδα που ένωσε τον Αραβικό κόσμο και πίστεψε ότι μπορεί να πετύχει αυτό που φαινόταν πριν το Μουντιάλ ακατόρθωτο!

Γαλλία: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79′ Μουανί), Ζιρού (65′ Τουράμ), Εμπαπέ

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Γιαμίκ, Σαΐς (21′ Αμαλάχ – 78′ Εζαλουζί), Ντάρι, Μαζραουί (46′ Αλάχ), Ουνάχι, Άμπραμπατ Ζιγές, Εν Νεσιρί (66′ Χαμπμνταλάχ)), Μπουφάλ (66′ Αμπντάλα).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This