Αυτό το τραγούδι… αντικατέστησε τον Εθνικό Ύμνο της Αργεντινής!

Must Read

Τον θρίαμβο της Αργεντινής στο Μουντιάλ σημάδεψαν δύο γεγονότα: Η παρουσία του Λιονέλ Μέσι και το τραγούδι Muchachos. Είναι αυτό που τραγουδούσε η εξέδρα σε κάθε ματς, είναι αυτό που έλεγαν οι παίκτες στα αποδυτήρια μετά από κάθε νίκη. Έγινε η… μελωδία της ευτυχίας για εκατομμύρια Αργεντίνους, αλλά και ισπανόφωνους.

Το τραγούδι αναφέρεται σε γεγονότα που «καίνε» τους Αργεντίνους. Από την κατάκτηση του τρίτου Μουντιάλ έως τα Φόκλαντ και την ήττα του 1982.

Οι στίχοι λένε:

Γεννήθηκα στην Αργεντινή

Η χώρα του Ντιέγκο και του Λιονέλ

Από τα παιδιά από τη Μαλβίνας που δεν θα ξεχάσω ποτέ

Δεν μπορώ να σου το εξηγήσω

γιατί δεν θα καταλάβεις

Στους τελικούς που χάσαμε τόσα χρόνια έκλαψα

Αλλά αυτό τελείωσε

Γιατί στο Μαρακανά

Ο μπαμπάς κέρδισε ξανά τον τελικό με τα παιδιά

από τη Βραζιλία

Τώρα ενθουσιαστήκαμε ξανά

Θέλω να κερδίσω το τρίτο

Θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής

Και ο Ντιέγκο, στον ουρανό μπορούμε να τον δούμε

Με τον Ντον Ντιέγκο και τη Λα Τότα

επευφημώντας τον τον Λάιονελ

Παιδιά της Μαλβίνας είναι τα Φώκλαντ, Μαλβίνες λένε το σύμπλεγμα οι Αργεντίνοι που τους οδήγησε στην καταστροφική ήττα από τους Άγγλους το 1982 και «παιδιά» είναι οι νεκροί εκείνου του πολέμου.

Υπάρχουν όμως και αναφορές στη Βραζιλία και τη νίκη στο τελευταίο Κόπα Αμέρικα μέσα στο Ρίο (2021), αλλά και τον Ντιέγκο, τον Λιονέλ.

Το τραγούδι όμως έχει μια μακρά ιστορία. Η μουσική ανήκει στον 62χρονο Γκιγιέρμο Νοβέλις που με το συγκρότημα La Mosca ήταν αρκετά δημοφιλής εδώ και χρόνια. Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε το 2003 με άλλους στίχους.

Ο ρυθμός συνεπήρε τους φιλάθλους. Πρώτοι οι οπαδοί της Μπόκα το… διασκεύασαν για να πικάρους αυτούς της Ρίβερ Πλέιτ. Τους ακολούθησαν αυτοί της Ρασίνγκ για τους αντιπάλους της Ιντεπεντιέντε και πάει λέγοντας.

Το 2020 ακολούθησε νέα διασκευή για τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Νοβέλις ήταν καλεσμένος του στα 40ά γενέθλιά του.

Ένας δάσκαλος και συγγραφέας, ο Φερνάντο Ρομέρο έγραψε νέους στίχους για το Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε η Αργεντινή το 2021 μέσα στο Ρίο. Ένα τίτλο που είχε να χαρεί εδώ και 28 χρόνια.

Στον τελικό του «Φιναλίσιμα» στο Γουέμπλεϊ τον περασμένο Ιούνιο (3-0 την Ιταλία), ο Λιονέλ Μέσι το τραγούδισε κι έγινε σύνθημα για όλους.

Λες και αυτό ήταν το σύνθημα να το τραγουδά όλη χώρα.

Στο Κατάρ το τραγουδούσαν ακόμα και αυτοί που δεν ήξεραν ισπανικά, αλλά απλά υποστήριζαν την Αργεντινή!

https://www.youtube.com/watch?v=q3-h3E4brQU&ab_channel=Simba

Μπορεί όλο το Κατάρ να ζούσε στους ρυθμούς του «Μουτσάτσος», αλλά οι δημιουργοί του αρνήθηκαν να πάνε. Προτίμησαν να δουν τηλεοπτικά τους αγώνες και να πανηγυρίσουν. Ήδη υπάρχουν δεκάδες διασκευές και εκατοντάδες βίντεο. Μια από τις πιο πετυχημένες είναι αυτή.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This