Κι όμως στον τελικό Τζόκοβιτς – Τσιτσιπά το τελευταίο που μετρά είναι το χρήμα!

Must Read

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά τα περίπου 800.000 ευρώ που χωρίζουν τον νικητή του Αυστραλιανού όπεν το πρωί (10.30) της Κυριακής, είναι το τελευταίο που μετρά για τους δύο φιναλίστ.

Τοσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενδιαφέρονται για κάτι πολύ περισσότερο!

Ο νικητής του τουρνουά πληρώνεται σε δολάρια Αυστραλίας που σε ευρώ αντιπροσωπεύουν 1.830.015 για τον νικητή και 1.004.505 για τον ηττημένο.

Πως προκύπτει όμως ότι οι δύο τενίστες που εκπροσωπούν δύο διαφορετικές εποχές του αθλήματος δεν έχουν στο μυαλό τους μόνο το χρήμα, αλλά τη δόξα και τα… παρελκόμενα μιας ενδεχόμενης νίκης;

Ο Στέφανος με νίκη στον τελικό εκτοξεύεται από το Νο. 4 που βρίσκεται σήμρα στο Νο.1 που είναι το όνειρο κάθε τενίστα. Θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα βρεθεί στο… θρόνο και φυσικά τα κέρδη του θα είναι πολλαπλάσια. Και ψυχολογικά. Δεν έχει νικήσει ποτέ σε γκραν σλαμ και επιπλέον η μοναδική φορά που έφθασε να το διεκδικήσει, το 2021 στο Παρίσι, στο Ρολάν Γκαρός, όχι μόνο βρέθηκε και πάλι απέναντι στον Σέρβο, αλλά ενώ προηγήθηκε με 2-0 κι όλοι θεωρούσαν ότι θα έπαιρνε τον τίτλο, έχασε τα τρία επόμενα σετ και το ματς! Επιπλέον θέλει να συνεχίσει το σερί του. Είναι αήττητος από τις 8 Δεκεμβρίου όταν ηττήθηκε από τον Βρετανό Νόρι με 2-0 στη Σαουδική Αραβία. Από τότε έχει σερί 9 νικών. Πρετοιμάζεται εντατικά υπό την καθοδήγηση όχι μόνο του πατέρα του, αλλά και του Μαρκ Φιλιππούση του ελληνο-αυστραλού σταρ του τένις που τον βοηθα, εκτός όλων των άλλων, να αντιδρά αποτελεσματικά όταν βρίσκεται σε πίεση στη διάρκεια του αγώνα. Πιθανή νίκη τον φέρνει στο πάνθεον των μεγάλων του τένις στα 24 χρόνια του.

Ο Τζόκοβιτς από την πλευρά του γίνεται καλύτερος από την… πίεση που του ασκείται. Πέρσι στην ίδια χώρα πήγε να πάρει μέρος στους αγώνες, αλλά στο τέλος απελάθηκε με την ιστορία για το εάν είχε εμβολιαστεί. Τώρα η πίεση έρχεται από τον πατέρα του που έγινε πρώτο θέμα για τη συμμετοχή του στους πανηγυρισμούς Ρώσων, οπαδών του τένις, γεγονός που επεσκίασε τις επιτυχίες τους και τον υποχρέωσε να δηλώσει:

«Είμαστε κατά του πολέμου, δεν θα υποστηρίξουμε ποτέ οποιαδήποτε βία ή πόλεμο, Γνωρίζουμε πόσο καταστροφικό είναι αυτό για την οικογένεια, για τους ανθρώπους σε οποιαδήποτε χώρα που βιώνει τον πόλεμο».

Έσπευσε όμως να τονίσει ότι στη συγκεκριμένη διαδήλωση ο πατέρας του συνεργάστηκε με την αστυνομία για να διαλυθούν ήσυχα οι Ρώσοι οπαδοί του Πούτιν.

Στον αγώνα που τον οδήγησε στον τελικό το γήπεδο δεν ήταν με το μέρος του. Εκτός από τους Σέρβους μετανάστες στην Αυστραλία κι ενδεχομένως κάποιους από τους άλλους σλαβικής καταγωγής ελάχιστοι τον χειροκρότησαν. Κίνητρο δεν είναι μόνο ο 22ος τίτλος του σε γκραν σλαμ, ο 10ος στο συγκεκριμένο τουρνουά (μόνο ο Ναδάλ έχει διψήφιο αριθμό κατακτήσεων, 13), αλλά και η βελτίωση της θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο. 5. Έχει κι αυτός πίσω του εντυπωσιακό αήττητο σερί. Τελευταία του ήττα ήταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (20 Δεκεμβρίου) από τον Γερμανό Ζβέρεφ. Έκτοτε δεν έχασε στους 12 αγώνες που μεσολάβησαν. Ξέρει ότι στο γήπεδο θα επικρατήσουν οι οπαδοί του Τσιτσιπά (έχει κινητοποιηθεί η ομογένεια στη Μελβούρνη), αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που θα παίξει κόντρα στον κόσμο. Οι ενοχλήσεις στον μηρό που τον ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα έχουν φύγει και θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που του δίνουν (και) οι στοιχηματικές εταιρείες. Βλέπει με ικανοποίηση την απόδοση στη νίκη του πέφτει (από το 1,23 σήμερα βρίσκεται στο 1,20) και να ανεβαίνει του Στέφανου (είναι στο 4,80). Βλέπετε στο στοίχημα ισχύει το ακριβώς αντίθετο από το χρηματιστήριο. Τα «βαριά χαρτιά» γίνονται βαρύτερα όσο… φλερτάρουν με τη μονάδα.

Από την άλλη η στάση του στα εμβόλια για τον covid-19 έχει συσπειρώσει γύρω του ένα κόσμο που δεν είναι φανατικός του τένις, αλλά έχει «φωνή» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χωρίς να παραλείπουμε ότι στην πατρίδα του, τη Σερβία, είναι μακράν το δημοφιλέστερο πρόσωπο. Όσο για τις σχέσεις του με την Ελλάδα είναι εξαιρετικές. Την επισκέπτεται τακτικά, ενώ ως θρήσκος Ορθόδοξος επισκέπτεται τα Μοναστήρια του Αγίου Όρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This