Ο Φώτης… φώτισε τον Παναθηναϊκό στο 89′, 2-1 στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί όλη η Ελλάδα να γιορτάζει τον Άγιο Γεώργιο, αλλά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανάβουν… λαμπάδες στον Φώτη Ιωαννίδη που… φώτισε τον δρόμο των «πράσινων» προς τον τίτλο.

Κι όχι μόνο σε αυτόν, αλλά και στον εφευρέτη του VAR, Τι έγινε;

Στο 89′ κι ενώ το σκορ στην Τούμπα ήταν 1-1 κέρδισε πέναλτι ο Παναθηναϊκός. Ο Ζίφκοβιτς πάτησε χαμηλά στο πόδι τον Ιωαννίδη. Ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR κι έδειξε το σημείο του πέναλτι. Αποφασιστικά ο ίδιος ο παίκτης του το κέρδισε ανέλαβε να το εκτελέσει. Κι ήταν υποδειγματικό. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα κι ο Παναθηναϊκός έδειξε να… καθαρίζει το ματς (1-2).

Μόνο που στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αουγκούστο βρίσκεται στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Κλεΐνσχέιλερ τον ανατρέπει. Απελπισία για τους «πράσινους», ελπίδα για τους συναδέλφους τους στον ΠΑΟΚ, ότι κάτι μπορούν να σώσουν από το παιχνίδι.

Όμως ήρθε ο… από μηχανής θεός, το VAR. Στον έλεγχο της φάσης που έγινε και από τον διαιτητή βρέθηκαν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ σε θέση οφ σάιντ. Άρα πέναλτι τέλος.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε αφού για 16 λεπτά οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έπαιζαν καθυστερήσεις στη διάρκεια τνω οποίων ο ΠΑΟΚ κέρδισε τρία κόρνερ!

Το τέλος του ματς βρήκε στα… σχοινιά τους νικητές που θεωρούσαν ότι αδίκως κρατήθηκαν τόσες καθυστερήσεις βάζοντας σε κίνδυνο μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας.

Υπήρχε όμως κι ένας ακόμα μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο Μπρινιόλι, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού που αρκετές φορές χρειάστηκε να δείξει την κλάση του.

Από την αρχή και οι δύο ομάδες έδειξαν τις προθέσεις τους: Να κυνηγήσουν την νίκη. Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε, στο 11′ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Σπόραρ δεν κατάφερε να σκοράρει. Το ίδιο έγινε και στο 15′ για τον ΠΑΟΚ με τον Ζίφκοβιτς. Αυτή τη φορά ο Μπρινιόλι ήταν αυτός που έδιωξε σε κόρνερ. Το σκορ άνοιξε στο 38′ όταν ο Χουάνκαρ έκανε την μπαλιά, ο Σπόραρ «έκοψε» την μπάλα στον Μπερνάρ που σημείωσε ένα έξοχο γκολ. Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο σκορ στο 43′ αλλά από την προσπάθεια του Αουγκούστο η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και βγήκε άουτ.

Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, ο Σπόραρ στο 48′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε με τα πόδια. Στο 85′ ο Αουγκούστο έβαλε φωτιά στην Τούμπα με την ισοφάριση (1-1).

Κίτρινη: 54′ Ντάντας, 60′ Κάργας, 90′ Ελ Καντουρί, 90+5′ Μάγκνουσον – 45+1′ Σάντσες, 46′ Κουρεμπέλης, 81′ Μπερνάρ, 83′ Βέρμπιτς, 90′ Κλεΐνσχέιλερ, 90+5′ Σένκεφελντ

Διαιτητής: Ζίμπερτ (Γερμανίας)

Βοηθοί: Ζάιντελ, Φόλντιν (Γερμανίας)

4ος: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

VAR: Μανούχος (Αργολίδας), Μωϋσιάδης (Ηπείρου)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (46′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες (78′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ντάντας (68′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (73′ Τομας).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Τσέριν (81′ Κλεΐνσχέιλερ), Παλάσιος (59′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (81′ Βέρμπιτς), Σπόραρ (70′ Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This