Γεγονότα Ριζούπολη: «Ο πρόεδρος μας αποκαλούσε κότες και η αρχηγός αποστολής έβαλε τα κλάματα»

Must Read

Ιδιαίτερη αναφορά στα θλιβερά γεγονότα της Ριζούπολης (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός), που εκτυλίχθηκαν πριν από 20 χρόνια, έκανε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, στην «Δίκη στο Open».

«Στη Ριζούπολη ήταν το αποκορύφωμα. Είχαμε βιώσει άσχημες διαιτησίες αλλά εκεί δεν ήταν μόνο διαιτησία, ξέφυγε το πράγμα, δεν ήταν αγώνας ποδοσφαίρου. Είναι μια ιστορία που όλοι ξέρουν τι έγινε στο περίπου. Από την ώρα που έφτασε το πούλμαν μέχρι που φύγαμε, όλα έγιναν στραβά κι ανάποδα. Για μένα αυτό το παιχνίδι δεν έπρεπε να γίνει. Πολλοί είπαν δεν έπρεπε να παίξετε αλλά εμείς σαν ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαμε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση. Η διοίκηση μας είπε «παίξτε». Μετά ήρθε και ο κ. Φιλιππίδης στην Παιανία και μας «έβαλε και χέρι», με την «περίφημη φράση παίξατε σαν κότες». Μετά βέβαια αυτές οι κότες σήκωσαν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο τεράστιος Βαζέχα του είπε στα αποδυτήρια «εμείς ήμασταν εκεί και παίζαμε, εσύ που ήσουν;» είπε αρχικά και συνέχισε:

Εμείς είχαμε πάει με αρχηγό αποστολής την Αμαλία Κυπαρίσση που έβαλε τα κλάματα με αυτά που συμβαίνανε. Σίγουρα φοβηθήκαμε όπως και να έχει, κάποιοι ποδοσφαιριστές μπόρεσαν να τα αντιμετωπίσουν αλλά στον αγώνα όταν βγήκαμε μια φωτοβολίδα πέτυχε στην πλάτη εμένα και τον Νικοπολίδη. Όταν στον αγώνα σε σημαδεύει μια φωτοβολίδα δεν μπορείς να αποδώσεις. Με ένα μάτι κοιτούσα στην κερκίδα και με τ’ άλλο στον αγώνα να δω τι θα κάνω. Αυτό που έγινε τότε δεν τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε και τον Ολυμπιακό που είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία και βαριά φανέλα και αυτό τη μικραίνει, όποια ομάδα και να το έκανε. Αυτά δε χωράνε στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Και στη Λεωφόρο ένας καφές είχε χτυπήσει στο πρόσωπο τον Πατσατζόγλου. Υπάρχουν νόμοι αλλά δεν εφαρμόζονται. Στο ΟΑΚΑ έγινε τελικός, υπήρχαν κάμερες, είναι τόσο δύσκολο να τιμωρήσεις κάποιον που πέταξε κάτι μέσα στο γήπεδο; Πρέπει κάποια στιγμή οι μεγάλοι να κάτσουν κάτω για να κάνουμε ξανά το ελληνικό πρωτάθλημα ελκυστικό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This