«Μαστίγωσε» η ΑΕΚ την Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ – Νίκη με 2-1, αντί 5-1! – Φάσεις και γκολ

Must Read

Νύχτα θαυμάτων στο Ζάγκρεμπ. Η ΑΕΚ όχι μόνο κατάφερε να φύγει νικήτρια από την έδρα της Ντινάμο, αλλά έχει και… παράπονο που το δείκτης του σκορ έμεινε χαμηλά. Στο 2-1. Στο 90′ ο Κώστας Γαλανόπουλος, παιδί της ΑΕΚ, έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση και στις καθυστερήσεις χάθηκαν τρεις, τουλάχιστον, ευκαιρίες από αυτές που θεωρούνται μοναδικές. Ο Άμραμπατ μια φορά και ο Βίντα δύο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κοράτη γκολκίπερ Λιβάκοβιτς που έδωσε ενδιαφέρον στον αγώνα του Σαββάτου στην Opap Arena.

Η ΑΕΚ μπήκε με τρακ στον αγώνα. Έδειξε επηρεασμένη από τα όσα συνέβησαν όλη την περασμένη εβδομάδα. Δέχτηκε γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουλάτ στο 39′, αλλά στην επανάληψη μπήκε μεταμορφωμένη.

Ο Τσούμπερ έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης με το γκολ που σημείωσε στο 59′. Όσο περνούσε ο χρόνος και καθώς οι… μπαταρίες των Κροατών είχαν αδειάσει κυριάρχησε στο γήπεδο. Σημείωσε γκολ με τον Πινέδα που δεν μέτρησε μέσω VAR (οριακά οφ σάιντ) και κυνήγησε τη νίκη.

Η ΑΕΚ το β’ ημιχρόνου ήταν η ομάδα που έφθασε στο πρωτάθλημα. Άφησε πίσω τις παθογένειες του πρώτου μέρους, τα λάθη στην άμυνα, την άσχημη εικόνα που έβγαζε στο γήπεδο. Και έδωσε τη θέση της σε μια… άλλη ομάδα. Οι αλλαγές του Αλμέιδα έφεραν όχι μόνο την ισορροπία, αλλά στη συνέχεια την απόλυτη υπεροχή. Η Ντινάμο, ομάδα με ισχυρή έδρα, που είχε σκοράρει τέσσερις φορές στον προηγούμενο γύρο στο ματς με την Αστάνα από το Καζακστάν έδειξε να τα έχει χαμένα.

Απόδειξη του πάθους οι αλλαγές. Ο Κώστας Γαλανόπουλος, ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς και ατυχίες σκόραρε σε ένα βράδυ που θα το θυμάται σε όλη του ζωή. Ο Αραούχο που έσπασε κάθε ρεκόρ αποθεραπείας ήταν μέσα στις φάσεις των καθυστερήσεων, τότε που η ΑΕΚ έχανε διαδοχικές ευκαιρίες για να κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Τώρα το βάρος πέφτει στον αγώνα ρεβάνς, το Σάββατο στην Opap Arena. Και το βάρος καλούνται να το σηκώνουν όχι οι παίκτες που απόδειξαν απόψε ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά ο κόσμος που δεν πρέπει να δώσει την παραμικρή αφορμή.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ:Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Γιόσιπ Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μιχαιλιτσένκο, Μπούλατ (72′ Σούσιτς), Μίσιτς (84΄Κανέκο), Σπίκιτς (45′ Έμρελι), Ιβάνουσεκ (72′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος), Γιόνσον (67′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (55′ Άμραμπατ), Πινέδα (83′ Πισάρο), Τσούμπερ (83′ Αραούχο), Γκαρσία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This