Μόνο και μόνο για την Έλενα της Κύπρου αξίζει να δείτε απόψε τον τελικό του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Must Read

Το άλμα εις ύψος γυναικών, παραδοσιακά, είναι από τα δημοφιλή αγωνίσματα του στίβου. Λυγερόκορμα κορίτσια καλούνται να περάσουν τον πήχη πάνω από το μπόι τους. Είναι και η Νίκη Μπακογιάννη που με το ασημένιο μετάλλιο στην Ατλάντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες μας έκανε να το λατρέψουμε.

Απόψε ο τελικός του ύψους που αρχίζει στις 9 το βράδυ (ΕΡΤ1) έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Την Κύπρο εκπροσωπεί ένα εντυπωσιακό κορίτσι με ενδιαφέρουσα ιστορία που στα 21 χρόνια της υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

Το όνομά της, ‘Ελενα Κουλισένκο ξενίζει, αλλά η ιστορία της δίνει την εξήγηση.

Γεννήθηκε (28 Ιουλίου 2002) σε ένα προάστιο της Μόσχας, το Οντιντσόβο και από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Όταν τελείωσε το γυμνάσιο προτίμησε μια υποτροφία σε Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια , στις ΗΠΑ, από μια αντίστοιχη θέση στην πατρίδα της. Το 2017 με τα χρώματα της Ρωσίας κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλήτριες κάτω των 18 και ήταν 2η στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ νέων αθλητριών στην Ουγγαρία, στην πόλη Γκιόρ.

Η τιμωρία της Ρωσικής ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού για θέματα ντόπινγκ έβαλε σε κίνδυνο την καριέρα της. Θα ήταν υποχρεωμένη να αγωνίζεται χωρίς πατρίδα στους μεγάλους αγώνες.

Ο πατέρας της Αλεξέι, εν τω μεταξύ, είχε και Κυπριακό διαβατήριο. Είναι ένας από τους πολλούς Ρώσους που απέκτησαν ακίνητη περιουσία στο νησί και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά εκεί και έγινε πολίτης της χώρας. Η ίδια αποφάσισε να αξιοποιήσει το πατρικό δώρο, να αποκτήσει κι αυτή κυπριακό διαβατήριο και να αγωνίζεται με τα χρώματα της χώρας.

Η απόφασή της είχε κόστος. Όπως λέει, δέχτηκε εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα από πρώην συμπατριώτες της για την απόφασή της αυτή.

Αυτή είναι η πρώτη χρονιά της στους παγκόσμιους στίβους ως Κύπρια και δεν τα πάει άσχημα. Το αντίθετο. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλήτριες κάτω των 23 χρόνων, στο Έσπο της Φινλανδίας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση στο 1μ.91, με δεύτερη τη δική μας Έλενα Δόση.

Στον τελικό του ύψους δίνει τις πρώτες της εξετάσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This