Οι «τουλίπες»… μάδησαν την Εθνική! Ολλανδία – Ελλάδα 3-0

Must Read

Οι «τουλίπες» όπως συνηθίζεται να λένε την Εθνική Ολλανδίας… μάδησαν την Εθνική Ελλάδας και τις ελπίδες της να πάρει την 2η θέση στον όμιλό της και να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro το επόμενο καλοκαίρι στη Γερμανία.

Με καταιγιστική εμφάνιση στο α’ ημίχρονο παραβίασε τρεις φορές την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου (ευτυχώς που ήταν κι αυτός…) κι εξασφάλισε μια άνετη νίκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προηγούμενο εντός έδρας στη διοργάνωση, η Ολλανδία, νίκησε μια από τις πιο αδύνατες ομάδες στην Ευρώπη, το Γιβραλτάρ με 3-0. Μόνο που για να φθάσει μέχρι εκεί χρειάστηκε 82′ (τα γκολ στο 23′,50′,82′), ενώ στον αγώνα με την Ελλάδα είχε «καθαρίσει» από το 39′ φθάνοντας στο 3-0!

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να απειλήσει τους Ολλανδούς στο Αϊντχόφεν. Η μόνη φορά που η άμυνά τους αισθάνθηκε τη «γαλανόλευκη» επίθεση ήταν στο 44′ όταν σουτ από τον Μπακασέτα μπλόκαρε ο Φλέκεν.

Τώρα την Κυριακή στην Opap Arena αναζητά επανεκκίνηση στον αγώνα με το Γιβραλτάρ. Ζητούμενο δεν είναι μόνο η νίκη (αδιαπραγμάτευτη…), αλλά η καλή εμφάνιση που θα δώσει ελπίδες για τη συνέχεια.

Το α’ ημίχρονο εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την ελληνική ομάδα. Οι Ολλανδοί έπειτα από δύο… προειδοποιήσεις βρήκαν το γκολ στο 17′ με τον Μάρτιν ντε Ρουν, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της εθνικής έπειτα από 38 παρουσίες.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 31′ ο Χάπκο πήρε σειρά να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς. Σούταρε ανενόχλητος.
Το δοκάρι «έσωσε» την Ελλάδα στο 36′ στην προσπάθεια του Ντούνφρις, νωρίτερα την είχε σώσει ο Βλαχοδήμος (κόρνερ σε προσπάθεια του Σίμονς) στο 28′. Με όλα αυτά δεν ήταν περίεργο που στο 39′ ήρθε το τρίτο γκολ για τους «οράνιε».

Στο β’ μέρος οι Ολλανδοί «πάτησαν φρένο», έχουν την Κυριακή αγώνα στην Ιρλανδία, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ η Ελλάδα απλά προσπαθούσε να κρατήσει το σκορ στα όρια του 0-3.

Κίτρινη κάρτα: 43′ Άκε, 90′ φαν Ντάικ – 11′ Σιώπης, 44′ Τσιμίκας, 66′ Κουρμπέλης, 75′ Μάνταλος.

Ολλανδία: Φλέκεν, Χερτράουντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (46’ Ντε Φράι), Ντούμφρις (84’ Ντε Λιχτ), Ντε Ρουν (65’ Ρέιντερς), Ντε Γιονγκ (77’ Φέερμαν), Μπλιντ, Χάκπο (65’ Λανγκ), Σίμονς, Βέγκχορστ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (68’ Γιαννούλης), Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Ρέτσος, Σιώπης, Κουρμπέλης (68’ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77’ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μασούρας (68’ Φούντας), Παυλίδης (73’ Γιακουμάκης).

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This