Τρίποντο – χρυσάφι για την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (2-1), δείτε τα γκολ που έκριναν το ντέρμπι

Must Read

Η ΑΕΚ πήγε πληγωμένη στη Λεωφόρο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έχοντας χάσει τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα από τις δύο ισοπαλίες (Πανσερραϊκός, Ολυμπακός) δεν είχε περιθώρια για άλλες απώλειες. Παρά τις απουσίες (Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί), παρά το γεγονός ότι μόλις στο 10′ βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να δείξει χαρακτήρα.

‘Οχι μόνο πέτυχε την ανατροπή (2-1), αλλά και να κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Δείχνοντας ότι υπάρχιε πλουραλισμός και παίκτες στον πάγκο ικανοί να αναπληρώσουν κάθε απώλεια, έχοντας εξαιρετική μέρα τους Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ κατάφερε να φύγει με «τρίποντο χρυσάφι» από μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εκείνη.

Κι ο Παναθηναϊκός; Μπορεί όλα να του πήγαν καλά στο ξεκίνημα, αλλά στην πορεία δεν κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό. Το «τρικ» του Γιοβάνοβιτς με τη χρησιμοποίηση των Τζούρισιτς και Μπερνάρ δεν ήταν πετυχημένο, όπως και η ταυτόχρονη παρουσία στην ομάδα των δύο σέντερ φορ (Ιωαννίδης, Σπόραρ) στο τέλος του ματς. Έδειξε περισσότερο πανικό παρά ποδοσφαιρική τακτική. Οι «πράσινοι» δεν είχαν την ψυχραιμία των αντιπάλων τους, δεν αξιοποίησαν τη δύναμη του κόσμου και αναλώθηκαν σε διαμαρτυρίες για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να χάσει στην πρώτη φάση του αγώνα τον Μάγκνουσον που τραυματίστηκε, αλλά στο 10’ έφθασε στο γκολ με σκόρερ τον Τζούρισιτς από μπαλιά του Ιωαννίδη.

 

Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς έχασε διπλή ευκαιρία με τον ΛιβάιΓκαρσία στο 15′ με τον Μπρινιόλι να διώχνει αρχικά, τον σέντερ φορ της Ένωσης να κερδίζει ξανά την μπάλα, αλλά το σουτ που επεχείρησε κατέληξε κόρνερ από επέμβαση του Βιλένα πάνω στη γραμμή.

Στο 24′ ο Μπρινιόλι υποχρεώθηκε σε νέα επέμβαση σε κεφαλιά του Λιβάι βγάζοντας την μπάλα κόρνερ.

Κι ενώ η ΑΕΚ είχε δύο μεγάλες φάσεις για να ισοφαρίσει βρήκε το γκολ σε μια στιγμή αδράνειας όλης της άμυνας των «πράσινων». Ο Χοιυάνκαρ προσπάθησε να σταματήσει τον Λιβάι παρέμεινε στο έδαφος, όλοι οι αμυντικοί σταμάτησαν και ο Τσούμπερ ισοφάρισε. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR για το εάν έχει προηγηθεί φάουλ και το γκολ μέτρησε. Ισοφάριση σε 1-1.

Η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή στο 68′ όταν… χάθηκε η μπάλα με τον Τσούμπερ να βρίσκει τον Πινέδα που έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να ελεγχθεί η φάση από το VAR που επιβεβαίωσε το γκολ, αλλά και την ολιγωρία των Χουάνκαρ και Μπρινιόλι.

Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αλλάξει την πορεία του ματς ρίχνοντας στη μάχη και τον Σπόραρ που για πρώτη φορά έπαιξε μαζί με τον Ιωαννίδη σε μια προσπάθεια να ρίξει όλα τα επιθετικά του όπλα για την ισοφάριση.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού που δεν ήταν σε καλό βράδυ αισθάνθηκε την απειλή του Ελίσαν στο 84′ από λάθος μπαλιά του Μπρινιόλι που προσπάθησε να οργανώσει επίθεση από την άμυνα, αλλά πέτυχε το ακριβώς αντίθετο!

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλίς)

Βοηθοί: Αλέσιο Μπέρτι, Στέφανο ντελ Τζιοβάνε (Ιταλία)

4ος: Αντρέα Κολόμπο (Ιταλία)

VAR: Ροσάριο Αμπίσο (Ιταλία) AVAR: Λούκα Τζουφρέλι (Ιταλία)

Κίτρινη: 33′ Μπερνάρ, 44′ Χουάνκαρ – 21′ Μήτογλου, 25′ Γκατσίνοβιτς, 54′ Γαλανόπουλος, 89′ Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4′ Γέντβαϊ), Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (71′ Αράο), Βιλένα, Τζούριτσιτς (71′ Παλάσιος), Μαντσίνι (79′ Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Αλμέιρα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59′ Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75′ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (63′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (63′ Γιόνσον), Ελίασον, Τσούμπερ, Γκαρσία (75′ Αραοιύχο).

Η βαθμολογία

 Η επόμενη αγωνιστική

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με εμβόλιμη αγωνιστική. Κυριαρχεί το ντέρμπι Ολυμπιακού – Άρη και η «έξοδος» του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη για τον αγώνα με τον Αστέρα.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

16:00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ

18:00 Κηφισιά – Λαμία

20:30 Ολυμπιακός – Άρης

20:30 ΠΑΟΚ – Βόλος

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

17:30 Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

20:30 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

21:00 ΑΕΚ – Ατρόμητος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This