Το πάθος του ΟΦΗ και η πληγωμένη από απουσίες ΑΕΚ (2-0)

Must Read

Ο ΟΦΗ είχε το πάθος, η ΑΕΚ τις πολλές απουσίες. Το μεταξύ τους ματς κρίθηκε στην αρχή και στο τέλος. Όταν στο 5′ οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ και το έκλεισαν στο 83′ την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν για την ισοφάριση.

Η Ένωση παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, γεγονός που υποχρέωσε τον Ματίας Αλμέιδα να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον, σε μεγάλο βαθμό υποχρεωτικό. Ακόμα και ο Μάνταλος που επρόκειτο να ξεκινήσει αισθάνθηκε ενοχλήσεις το πρωί και τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Τσούμπερ.

Για τους γηπεδούχους υπήρχε ένα εξτρά κίνητρο. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν είχαν κερδίσει την Ένωση στην έδρα τους (απολογισμός 0-1-3). Η τελευταία τους νίκη είχε σημειωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2019 (1-0).

Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′ όταν από κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση. Τελικός παραλήπτης της μπάλας ο Λουίς Φελίπε που την έστειλε στα δίχτυα με κεφαλιά.

Το 1-0 για τον ΟΦΗ

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει δημιούργησε ευκαιρίες (21′ Τσούμπερ άουτ, 32′ Μοχαμάντι έδιωξε ο Μπάουμαν με τα πόδια, 45′ εκτέλεση φάουλ από Ελίασον, κεφαλιά Κάλενς άουτ).

Παρά το γεγονός ότι η Ένωση μπήκε δυνατά στο β’ μέρος σε δύο περιπτώσεις κινδύνευσε να δεχτεί γκολ. Στο 49′ από σέντρα του Λάρσον ο Φελίπε κέρδισε τον κεφαλιά και υποχρέωσε τον Στάνκοβιτς σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 56′ ο Μεγιάδο σε κόντρα επίθεση αντί να σουτάρει έκανε λάθος πάσα.

Η τεράστια επέμβαση του Στάνκοβιτς στην κεφαλιά του Λουίς Φελίπε

Μετά το 60′ ο Αλμέιδα έριξε στο ματς όλα τα «βαριά χαρτιά» σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επικίνδυνη την ομάδα και να λύσει το πρόβλημα της δυστοκίας της ομάδας του. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του ΟΦΗ έδειχναν σημεία κόπωσης. Έχαναν τις περισσότερες μονομαχίες στη μεσαία γραμμή.

Στο 82′ ο Γκατσίνοβιτς σε εκτέλεση φάουλ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάουμαν. Αμέσως μετά από κάθετη μπαλιά του Αμπάντα ο Ντίκο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ απέφυγε και τον Στάνκοβιτς για να σημειώσει το δεύτερο γκολ των Κρητικών.

Το 2-0 για τον ΟΦΗ

 

Διαιτητής:Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Κώστας Ψαρρής (Ζακύνθου), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)

4ος: Μιχάλης Ματσούκας (Αιτ/νίας)

VAR: Σπύρος Ζαμπαλάς (Ηπείρου), AVAR: Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας)

Κίτρινη: 43′ Μπάκιτς, 78′ Μπάουμαν, 90+5′ Αμπάντα – 63′ Γαλανόπουλος, 83′ Γκατσίνοβιτς, 90+5′ Σιμάνσκι

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (55′ Λαμπρόπουλος), Καρώ, Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γαγιέγιος (74′ Αμπάντα), Μπάκιτς, Φελίπε (66′ Ντίκο).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (66′ Πινέδα), Ελίασον (66′ Ζίνι), Πισάρο (62′ Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (60′ Αραούχο), Φαν Βέερτ (60′ Πόνσε).

Προσεχώς…

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα γίνουν οι δύο αγώνες της 1ης αγωνιστικής που αναβλήθηκαν λόγω των υποχρεώσεςων των ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

19:30 ΑΕΚ – Παναιτωλικός

21:30 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This