Αλλάζει… έδρα το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού

Must Read

Από το «Καραϊσκάκης» στις αίθουσες της Αθλητικής Δικαιοσύνης θα μεταφερθεί η… έδρα του ντέρμπι της Κυριακής. Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα γίνουν οι κλητεύςσεις για να εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό η υπόθεση από το Μονομελές όργανο της Σούπερ Λίγκα που καλείται να αποφασίσει εάν υπάρχει ή όχι

-Ενοχή του Ολυμπιακού για τις κροτίδες που έπεσαν.

-Ενοχή του Παναθηναϊκού για την πρωτοβουλία του να αποχωρήσει χωρίς την άδεια του διαιτητή.

Τόσο το Φύλλο Αγώνα, όσο και η έκθεση του γιατρού δεν απαντούν στο βασικό ερώτημα που θέτουν οι κανονισμοί. Εάν, δηλαδή, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Χουανκάρ ήταν σε θέση να συμμετάσχει στον αγώνα.

Τόσο ο Ιταλός διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα, όσο και ο γιατρός του αγώνα Χρήστος Γώγος δεν δίνουν σαφή εικόνα.

Ο διαιτητής αναφέρει ότι ο γιατρός του αγώνα τον ενημέρωσε ότι ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει προσωρινή απώλεια ακοής αλλά αργότερα όταν διεπίστωσε βελτίωση της κλινικής του εικόνας είχε επιφυλάξεις αφού δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μηχανήματα στο γήπεδο για να μπορέσει να κάνει σαφή διάγνωση.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εμπλεκόμενοι ιατροί, τόσο ο κ.Γώγος, όσο και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν είχαν ειδικότητες που θα μπορούσαν να διαγνώσουν πάθηση που ανήκει στην αρμοδιότητα ΩΡΛ.

Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει απόφαση από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκα αναμένεται να υπάρξει προσφυγή από το ή τα θιγόμενα σωματεία με αποτέλεσμα η υπόθεση να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι η εκκρεμότητα του αγώνα, αλλά και οι αστερίσκοι στη βαθμολογία θα παραμείνουν μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου.

Αναλυτικά ο διαιτητής Μαρέσκα αναφέρει στο Φύλλο Αγώνος:

«”Η έναρξη του αγώνα έγινε με καθυστέρηση δύο λεπτών, διότι υπήρχε πολύ καπνός στο γήπεδο, εξαιτίας καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Στο 27ο και στο 29ο λεπτό έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα, διότι οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν χρήση λέιζερ στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Στο λεπτό 49 του δευτέρου ημιχρόνου αφού ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει, διέκοψα προσωρινά τον αγώνα, λόγω καπνογόνων που είχαν ανάψει από οπαδούς του Ολυμπιακού (η επανέναρξη του αγώνα θα ήταν πλάγιο για τον Ολυμπιακό, στην απέναντι πλευρά του πάγκου του Ολυμπιακού, στο κέντρο του γηπέδου).

Ενώ διακόπηκε ο αγώνας, έπεσαν κροτίδες από οπαδούς του Ολυμπιακού. Έχω δει ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού (Ν. 3 Πέρεθ Λόπες Χουάν Κάρλος – Χουάνκαρ), που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, στην περιοχή προθέρμανσης ήταν πεσμένος στο έδαφος μετά τον θόρυβο των κροτίδων.

Μετά από περίπου πέντε λεπτά εξέτασης, του παραπάνω ποδοσφαιριστή, οι γιατροί αποφάσισαν να τον στείλουν στο ιατρείο και όλοι οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο και να επιστρέψουν στα αποδυτήρια.

Μετά από αυτό σφύριξα δύο φορές διακόπτοντας προσωρινά τον αγώνα, επιστρέφοντας στα αποδυτήρια. Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή στα αποδυτήρια μίλησα με τον γιατρό του αγώνα και μου είπε ότι ο παίκτης ν. 3 του Παναθηναϊκού από τον θόρυβο της κροτίδας είχε προσωρινή απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί.

Στα επόμενα 60 λεπτά, ο γιατρός του αγώνα επισκέφτηκε ξανά τον παίκτη ν.3 και μου είπε ότι είχε βελτιωθεί η κατάστασή του, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος σύμφωνα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο γιατρός του αγώνα δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν το ν. 3 του Παναθηναϊκού ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο. Άρχισε λοιπόν να γράφει τη συνημμένη δήλωση στις 22.10 και την υπέγραψε 40 λεπτά αργότερα.

Επειδή και οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό του αγώνα να αλλάξει την απόφασή του και επειδή είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την προσωρινή διακοπή, γύρω στις 23:05 επικοινώνησα με τους συλλόγους, τον παρατηρητή της Super League και την αστυνομική αρχή, ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ξανά αρχίσει ο αγώνας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This