Ο Φορτούνης έσωσε «τρίποντο» και παράδοση, 2-0 ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη

Must Read

Ο Ολυμπιακός είχε ένα αήττητο σερί δέκα αγώνων στην Τρίπολη με γηπεδούχο τον Αστέρα. Δεν του αρκούσε αυτό. Με δεδομένο την τελευταία ποινή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήθελε μόνο νίκη για να μη μείνει πίσω στη βαθμολογία.

Μόνο που ο Μαρτίνεθ υποτίμησε τον αντίπαλο. Παρέταξε ενδεκάδα χωρίς Φορτούνη, Μασούρα και Ποντένσε. Άλλαξε δηλαδή όλους τους παίκτες πίσω από τον σέντερ φορ. Και λίγο έλειψε να το πληρώσει.

Ο Αστέρας κατάφερε για ένα ημίχρονο, το πρώτο και στις αρχές του β’ να φέρει το ματς στα μέτρα του. Δεν έκανε τη μεγάλη ευκαιρία, εάν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 9′ με τον Μιριτέλο.

Ο χρόνος περνούσε, ο κλοιός έσφιγγε και ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να ρίξει στο ματς ένα παίκτη που ξέρει καλά και το γήπεδο και τον Αστέρα, τον Κώστα Φορτούνη που έπαιξε εκεί τη σεζόν 2010-11.

Στο 64′ πέρασε στον αγώνα, στο 69′ «ξεκλείδωσε» τη νίκη με την ατομική προσπάθεια που επεχείρησε, το σουτ, την κόντρα στο Χουχούμη και… 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ολοκλήρωσε την καλή του εμφάνιση με γκολ σε άδειο τέρμα. Όλοι οι παίκτες του Αστέρα, του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου, συμπεριλαμβανομένου, ήταν στην εστία των «ερυθρόλευκων» αναζητώντας την ισοφάριση, αλλά στην κόντρα επίθεση ο Γιόβετιτς βρήκε τον αρχηγό του Ολυμπιακού που δεν είχε κανένα αντίπαλο στο δρόμο για το 2-0.

Ο Μαρτίνεθ με τις αλλαγές που έκανε κατέδειξε τη λάθος προσέγγιση στον αγώνα. Ούτε ο Μπιέλ, ούτε ο Σκάρπα, ούτε πολύ περισσότερο ο Σολμπάκεν δικαίωσαν τη θέση του βασικού που τους έδωσε ο προπονητής τους.

Ο Αστέρας μετά το γκολ που δέχτηκε βγήκε στην επίθεση και στο 86′ από μπαλιά του Άλβαρες ο Καλτσάς έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν η κεφαλιά που επεχείρησε δεν μπήκε στα δίχτυα.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

4ος: Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαΐας)

VAR: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών), ΑVAR: Δημήτρης Σοϊμοίρης (Αθηνών)

Κίτρινη: 70′ Παπαδόπουλος, 75′ Χουχούμης, 90+2 Μάντσης

Αστέρας (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κάστανο, Ατιένθα, Γκαρσία, Χουχούμης (84′ Ντιαρά), Σουρλής (67′ Ζουγκλής), Γκος (67′ Βαλιέντε), Αλάγκεμπε, Κρέσπι (84′ Άλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο (15′ Μάντσης).

Ολυμπιακός (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ (64′ Μασούρας) , Σκάρπα (64′ Φορτούνης), Σολμπάκεν (46′ Ποντένσε – 89′ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (73′ Γιόβετιτς).

Tips: Συμπλήρωσε 21 νικηφόρες αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός σε αγώνες με τον Αστέρα, ανεξαρτήτως έδρας. Οι 11 από αυτές στην Τρίπολη. Η τελευταία νίκη του Αστέρα ως γηπεδούχος ήταν στις 26 Μαρτίου 2014 (2-1).

Η Βαθμολογία

Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί ένας βαθμός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This