Οι αποδοκιμασίες των Ισραηλινών στο φιλοαμερικανικό Κόσοβο και οι πράκτορες της Μοσάντ!

Must Read

Το βράδυ της Κυριακής η Εθνική ομάδα του Ισραήλ επέστρεψε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και μάλιστα σε επίσημο αγώνα. Διεκδικεί τη συμμετοχή, για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Euro που θα γίνει το καλοκαίρι στη Γερμανία.

Η επιστροφή όμως δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι Ισραηλινοί ποδοσφαιριστές. Στην Πρίστινα αποδοκιμάστηκαν έντονα την ώρα του Εθνικού Ύμνου της χώρας τους, την ίδια στιγμή που όλοι σχημάτιζαν με τα χέρια τους το έμβλημα της… μισής καρδιάς ως υπενθύμιση για τους 239 ομήρους που κρατά η Χαμάς.

Οι Κοσοβάροι αποδοκίμασαν τον Εθνικό Ύμνο του Ισραήλ. Το κάνουν συχνά, αλλά αυτή τη φορά οι αποδοκιμασίες ήταν πιο έντονες από κάθε άλλη φορά.

Η κίνηση των Κοσοβάρων έχει τη σημασία της. Μπορεί το 90% του πληθυσμού να είναι Μουσουλμάνοι, αλλά θεωρούνται ως οι πλέον Αμερικανόφιλοι στην Ευρώπη.

Και το Ισραήλ έχει άριστες σχέσεις μαζί τους. Το 2020 απέκτησαν διπλωματικές σχέσεις και ακολούθησαν οι εμπορικές.

Ευτυχώς που στο 41′ το Κόσοβο σημείωσε γκολ και οι 14.000 θεατές ασχολήθηκαν με τη δική τους ομάδα κι όχι την αντίπαλη.

Αυτό το γκολ έκρινε και το ματς που έβαλε σε… μπελάδες τις τοπικές αρχές. Οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο είχαν αποκλειστεί σε κάθε τροχοφόρο, ενώ η φιλοκυβερνητικές οργανώσεις και μίντια καλούσαν τον κόσμο να μποϋκοτάρει το ματς. Η λογική ήταν όσο λιγότεροι πάνε στο γήπεδο, τόσο το καλύτερο.

Δεν πέτυχαν και πολλά πράγματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών αγωνίζονται στο εξωτερικό και η Εθνική ομάδα είναι μια αφορμή να τους δουν μέσα στο γήπεδο.

Όμως, η αποστολή του Ισραήλ δεν ήταν μόνη. Όπως καταγγέλει ο Κοσοβάρος ποδοσφαιριστής της Ισπανικής Μαγιόρκα, ο 29χρονος Εντάτ Μουρίκι αστυνομικοί από το Ισραήλ έλεγξαν τους Κοσοβάρους ποδοσφαιριστές!

«Μόλις φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Πρίστινα, η ισραηλινή αστυνομία μας έλεγξε. Είναι περίεργο. Δεν μας έχει ξανασυμβεί. Είναι ποδόσφαιρο, όχι πόλεμος! Αυτό είναι σκάνδαλο. Τι κάνουν στη χώρα μας;»

Στα αγωνιστικά το Ισραήλ καλείται να δώσει τέσσερα ματς σε δέκα μέρες για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Την Τετάρτη (15/11) και την Κυριακή (18/11) τυπικά αγωνίζεται εντός έδρας με Ελβετία και Ρουμανία που προηγούνται της βαθμολογίας στον όμιλο. Οι αγώνες θα γίνουν στην Ουγγαρία, ενώ την Τρίτη (21/11) κλείνει τους αγώνες του στην Ανδόρα.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ακολουθεί το παράδειγμα της Ουκρανίας. Θέλει οι ομάδες της να αγωνίζονται στις διοργανώσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ γιατί έτσι υπενθυμίζει στη διεθνή κοινόητα οτι υπάρχει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This