Μπακασέτας και Ιωαννίδης… έσπασαν τον τσαμπουκά της Γαλλίας, ισοπαλία περηφάνειας 2-2

Must Read

Η Εθνική είχε ψυχή, πάθπς και αποφασιστικόητας για να πάει 20 χρόνια μετά τον θρίαμβο του 2004 σε ένα ακόμα Euro. Μπορεί το ματς με τη Γαλλία να μην έκρινε την πρόκριση, αλλά αυτό το 2-2 στην Opap Arena ήταν μια υποθήκη για την προσπάθεια πρόκρισης τον ερχόμενο Μάρτιο με Καζακστάν, αρχικά και Γεωργία ή Λουξεμβούργο στη συνέχεια.

Δεν είναι και λίγο να αποσπάς ισοπαλία (2-2) απέναντι στη Γαλλία που σκόρπισε κάθε αντίπαλο στο δρόμο της στα τελικά της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Τέσσερα γκολ στην Ολλανδία, δεκατέσσερα στο άτυχο Γιβραλτάρ, αλλά χωρίς νίκη στην Ελλάδα!

Αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς από τον αγώνα με τους «τρικολόρ» είναι η ομαδικότητα. Θύμισε στον τομέα αυτό την ομάδα του Ρεχάγκελ. Με τον Βλαχοδήμο φανταστικό κάτω από τα γκολπόστ, τους Ρότσα, Χατζηδιάκο, Ρέτσο να σταματάνε τα κύμματα των επιθέσεων των Γάλλων, τον Ρότα και τον Γιαννούλη να βγαίνουν σαν βέλη μπροστά, τον Μπουχαλάκη να δίνει και να κερδίζει μάχες, τον Γαλανόπουλο να… καταπίνει ατελείωτα χιλιόμετρα και τους Μασούρα, Ιωαννίδη να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην επίθεση.

Δεν αφήσαμε τυχαία εκτός τον Μπακασέτα. Ο αρχηγός της εθνικής μόνο και μόνο για το γκολ της ισοφάρισης στο 56′ αξίζει ξεχωριστή μνεία.

Το γκολ του Μπακασέτα

 

Ο Φώτης Ιωαννίδης έσπασε το ρόδι στα γκολ και θα το θυμάται για πάντα. Όχι μόνο επειδή ήταν το πρώτο, αλλά και αυτό που έσπασε τον τσαμπουκά των Γάλλων.

Το 2-1 από τον Ιωαννίδη

Η Γαλλία με το εισιτήριο στο χέρι θεωρούσε ότι θα περάσει ένα εύκολο βράδυ. Ο Ντεσάμπ έπεσε έξω. Μπορεί να ήταν εξαιρετικός ο Γκριεζμάν που στα 32 χρόνια του έδωσε το παράδειγμα στους νεώτερους για το πως ένας σούπερ σταρ πρέπει να αντιμετωπίζει με το ίδιιο πάθος κάθε αντίπαλο, μπορεί η ομάδα του να είχε οκτώ αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Άλλωστε και ο τεράστιος Εμπαπέ πέρασε αλλαγή για να φθάσει η ομάδα του στη νίκη.

Η Γαλλία με εξαιρετικό συνδυασμό του Γκριεζμάν με τον Ζιρού έφθασε στο γκολ με εντυπωσιακό τελείωμα του Κολό Μουανί.

Το 0-1 από τον Καλό Μουανί

 

Ο Φοφανά στο γκολ της ισοφάρισης στο 74′ έδειξε τη μεγάλη του κλάση με έναν κεραυνό στο 74′.

Η ισοφάριση (2-2) από τον Φοφανά

 

Κίτρινη: 34′ Μπουχαλάκης, 40′ Ρέτσος, 75′ Ιωαννίδης – 34′ Ντεμπελέ, 55′ Φοφανά, 90′ Κριεζμάν

Ελλάδα (Ζαράρ Νους): Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα (85′ Σάλιαγκας), Γιαννούλης, Μπακασέτας (85′ Κωνσταντέλιας), Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (66′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (77′ Ζέκα), Ιωαννίδης (77′ Παυλίδης).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Σαμπά, Κουντέ (65′ Κλος), Σαλιμπά, Λ. Ερναντές 85′ Ντιζαζί), Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (65′ Κομάν), Κολό Μουανί (65′ Εμπαπέ), Ζιρού (70′ Τουράμ).

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This