Άνω κάτω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τέλος στο μονοπώλιο της ΟΥΕΦΑ – Δωρεάν τα ματς στους τηλεθεατές υπόσχεται η Ευρωπαϊκή Super League!

Must Read

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει βόμβα στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τουλάχιστον έτσι όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με αυτή οι κανόνες της UEFA σχετικά με την έγκριση ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, όπως η Super League, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μία… απόσχιση από το Champions League, είναι αντίθετοι με την νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Αυτό πρακτικά σημαινει ότι ανοίγει ο δρόμος στους ισχυρούς του ποδοσφαίρου να δημιουργήσουν τη δική τους «κλειστή λίγκα» με τις κορυφαίες ομάδες στα πρότυπα του ΝΒΑ και της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ποδοσφαιρικοί φορείς UEFA και FIFA παραβίασαν την νομοθεσία της ΕΕ όταν εμπόδισαν τον σχηματισμό της ευρωπαϊκής Super League (ESL).

Πρόκειται για μια απόφαση που μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα, ισχυρότερη και από την αντίστοιχη με τον νόμο Μπόσμαν που απελευθέρωσε τη συμμετοχή των ξένων ποδοσφαιριστών στα εθνικά πρωταθλήματα.

Η ΟΥΕΦΑ έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου το μεσημέρι (15.00).

Από την πλευρά του ο φορέας που κίνησε τις διαδικασίες για την απελευθέρωση των διοργανώσεων υπόσχεται δωρεάν μετάδοση των αγώνων! Σε ανάρτησή τους υποστηρίζουν:

«Ένα μήνυμα για τους φιλάθλους: θα μεταδίδουμε όλα τα παιχνίδια της Super League δωρεάν. Kαι ένα για τους συλλόγους: τα έσοδα είναι εγγυημένα».

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα. Τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι ο πυλώνας της οικονομικής επιβίωσης κάθε διοργάνωσης. Χωρίς αυτά ούτε η ΟΥΕΦΑ, ούτε οποιοσδήποτε άλλος φορέας μπορεί να επιβιώσει. Προφανώς αυτό ειναι το δέλεαρ για να προσελκύσουν τους φιλάθλους.

Μέχρι σήμερα η ΟΥΕΦΑ είχε την ευθύνη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα και Κόνφερενς) και απειλούσε τους συλλόγους που θα μετείχαν σε οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση με αποκλεισμό. Με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μπορούν οι σύλλογοι να δηλώσουν συμμετοχή σε όποια διοργάνωση, του φορέα που θεωρούν ότι τους συμφέρει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This