Ο διαιτητής του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού είναι Ινδός και πρώην παίκτης του χόκεϊ – Οι σχέσεις του με την Ελλάδα

Must Read

Ο Νορβηγός διαιτητής Ροχίτ Σάγκι επιστρέφει στην Τούμπα 25 μήνες μετά. Τότε, στις 9 Δεκεμβρίου 2021 είχε διευθύνει τον αγώνα των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ και τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ. Μάτς φαινομενικά εύκολο που δυσκόλεψε τον Δικέφαλο, ο οποίος έφθασε στη νίκη (2-0) που σήμαινε και πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης καθώς ήταν το τελευταίο ματς των ομίλων.

Αυτή ήταν η πρώτη του επαφή με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακολούθησε μια ακόμα, τον Μάρτιο του 2023 όταν «σφύριξε» τον αγώνα της Εθνικής στο Γιβραλτάρ. Η ελληνική ομάδα νίκησε… χαλαρά με 3-0 τους αδύναμους γηπεδούχους για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το διαβατήριο του είναι Νορβηγικό, ο ίδιος γεννήθηκε πριν 31 χρόνια στη χώρα αυτή, αλλά το όνομά του σίγουρα υπενθυμίζει την καταγωγή του. Είναι παιδί Ινδών μεταναστών που αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη χώρα αυτή της Βόρειας Ευρώπης.

Ο Ροχίτ ενσωματώθηκε γρήγορα στον τρόπο ζωής της χώρας που γεννήθηκε, τόσο που όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό επίλεξε ένα άθλημα καθαρά… βόρειο. Το χόκεϊ στον πάγο! Δεν πρέπει να είχε εξαιρετικές επιδόσεις αφού γρήγοα αποφάσισε να γίνει διαιτητής όχι μόνο στο άθλημά του, αλλά και στο ποδόσφαιρο.

Ο δεύτερος δρόμος του ανοίχτηκε διάπλατα. Την πρώτη κιόλας χρονιά του ως διαιτητής Α’ κατηγορίας κρίθηκε διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου της χώρας (2008).

Η καριέρα του πήρε την ανιούσα και οι αυξημένες υποχρεώσεις τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το χόκεϊ και να αφιερωθεί στο ποδόσφαιρο.

Δεν έχασε. Έγινε διεθνής διαιτητής, η ΟΥΕΦΑ του δίνει ευκαιρίες και τον έχει δοκιμάσει με επιτυχία σε τελικές φάσεις Εθνικών ομάδων για παίκτες κάτων 19 και 17 που αποτελούν πρόκριμα για τις μεγάλες διοργανώσεις.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στη Νορβηγία.

Αυτή τη σεζόν έχει διευθύνει έξι ευρωπαϊκά ματς. Τρία για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα για προκριματική του φάση, ένα για τα προκριματικά του Κόνφερενς και το φιλικό της Γεωργίας με την Ταϊλάνδη (8-0).

Στα διεθνή ματς δείχνει 5 κίτρινες κάρτες ανά αγώνα, έχει σφυρίξει 2 πέναλτι και έχει αποβάλει ένα παίκτη με δύο κίτρινες.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα είχε 18 διατησίες με 3,5 κίτρινες ανά αγώνα, 3 αποβολές με δεύτερη κίτρινη, άλλες 3 με απευθείας, υπέδειξε 9 πέναλτι.

Όπως συνηθίζεται στη χώρα του οι διαιτητές ακολουθούν το βρετανκό μοντέλο. Ανέχονται το δυνατό παιχνίδι και τιμωρούν μόνο τα μαρκαρίσματα από πρόθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This