Κουρουγκλίεβ: «Χαίρομαι που είμαι κομμάτι της Ελλάδας – Τιμή μου να αγωνιστώ για εκείνη στο Παρίσι»

Περήφανος που θα εκπροσωπήσει την γαλανόλευκη και αποφασισμένος να της χαρίσει το χρυσό μετάλλιο

Must Read

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, δις πρωταθλητής Ευρώπης στην πάλη, πήρε και τυπικά την ελληνική ιθαγένεια.

Πλέον, θα αγωνιστεί στα προολυμπιακά τουρνουά με στόχο την πρόκριση στο Παρίσι 2024 και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ελλάδα!

Ο γεννημένος (1992) στο Νταγκεστάν της Ρωσίας αθλητής παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη από την ημέρα που πήρε την ελληνική ιθαγένεια, ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει το όνειρό του…

Εξήγησε γιατί προτίμησε την Ελλάδα, αποκάλυψε την κομβική επίσκεψή του στην Αρχαία Ολυμπία και γιατί ένιωθε την πατρίδα μας πιο κοντά στην καρδιά του.

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ έχει ήδη κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Ελλάδα, ενώ έστειλε υπόσχεση: «Θα σας κάνω όλους υπερήφανους»

Η συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νταουρέν, πολιτογραφήθηκες Ελληνας και έλαβες την ιθαγένεια, τι σημαίνει αυτό για σένα;
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος, πάρα πολύ χαρούμενος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσους με βοήθησαν. Ηταν μία σημαντική μέρα για εμένα και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους. Ελπίζω με τις νίκες μου να τους κάνω όλους υπερήφανους. Ολοι έκαναν την δουλειά τους, πήρα την ελληνική ιθαγένεια και πλέον πιάνω εγώ… δουλειά!».

Πλέον σκέφτεσαι τον μεγάλο σου στόχο που είναι το Παρίσι 2024;

«Κοιμάμαι και ξυπνάω και το Παρίσι είναι στο μυαλό μου. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο, πέραν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο! Πρώτα από όλα, όμως, πρέπει να πάρω την πρόκριση στα προολυμπιακά τουρνουά».

Γνωρίζουμε ότι είχες έναν μικροτραυματισμό στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο γόνατο. Θα συμμετάσχεις στον Πανελλήνιο πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο;

«Περιμένω τις απαντήσεις από τον γιατρό. Αν είμαι καλά, τότε με πολύ μεγάλη χαρά θα αγωνιστώ. Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τους Ελληνες φιλάθλους που μου δείχνουν την στήριξή τους κι ελπίζω να μπορέσω να αγωνιστώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών».

Το 2024 ξεκίνησε με ένα χρυσό μετάλλιο στο γκραν πρι του Παρισιού. Πιστεύεις ότι είναι οιωνός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Η χρονιά ξεκίνησε με το χρυσό στο Παρίσι κι ελπίζω να συνεχιστεί έτσι. Ενας αγώνας είναι πάντα απρόβλεπτος. Μόνο ο Θεός ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Εχω στο μυαλό μου το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και γι αυτό θα δουλέψω σκληρά».

Είσαι ένας αθλητής που είχες πολλές προτάσεις από άλλες χώρες για να αγωνιστείς. Γιατί επέλεξες την Ελλάδα;

«Η Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι ο στόχος κάθε αθλητή. Από την στιγμή που δεν μπορούσα να αγωνιστώ με την γενέτειρα μου, προτίμησα την Ελλάδα. Πράγματι, είχα πολλές προτάσεις, από άλλες χώρες, αλλά ήθελα να αγωνιστώ για την Ελλάδα . Είχα συμμετάσχει δύο χρονιές στο διεθνές τουρνουά Olympia στην Αρχαία Ολυμπία και είχα επισκεφθεί το μουσείο, το στάδιο και την αρχαία παλαίστρα. Μετά από αυτό είχα εντυπωσιαστεί και αγαπήσει την χώρα. Η Ελλάδα είναι μία κληρονομιά του Παγκόσμιου πολιτισμού. Είναι τιμή να αγωνίζομαι για την Ελλάδα. Δεν σας κρύβω, όμως, ότι μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η ομορφιά, τα τοπία της χώρας, τα νησιά και ιδιαίτερα η Σαντορίνη και χαίρομαι που είμαι πλέον κομμάτι αυτής της χώρας. Ένιωθα ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στις πεποιθήσεις μου και την ένιωθα πιο κοντά στην καρδιά μου».

Η ελληνική Πάλη έχει ένα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη και ελπίζει βάσιμα και σε άλλες προκρίσεις. Ποια είναι η γνώμη σου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι απλά ένα πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να πει κανείς, αν ένας αθλητής θα πάρει το χρυσό. Αυτό έχει να κάνει με το αν είναι σε καλή κατάσταση, σωματικά και ψυχολογικά, εκείνη την ημέρα. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που κρίνουν τη νίκη και επειδή αυτοί οι αγώνες γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, το άγχος είναι πιο μεγάλο για όλους τους αθλητές. Οι Ελληνες αθλητές έχουν ταλέντο και μπορούν να διακριθούν. Ελπίζω να πάρουμε πολλές προκρίσεις και να παλέψουμε μαζί με τους συναθλητές μου στο Παρίσι για το καλύτερο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This