Σούπερ Λίγκα: Τώρα αρχίζουν τα ωραία – Ντέρμπι αιωνίων και πού μπορείτε να τα δείτε…

Must Read

Σέντρα στα πλέι οφ σημαίνει μόνο ντέρμπι στο δρόμο για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Και απόψε, αργά το βράδυ θα έχουμε το πρώτο… δείγμα για την κατάσταση που βρίσκονται οι έξι ομάδες. Θα το δείξουν κυρίως τα ντέρμπι των αιωνίων σε Φάληρο και Θεσσαλονίκη, αλλά και το πόσιο αξιόμαχη θα είναι σε αυτή τη φάση η… σταχτοπούτα της διοργάνωσης, η Λαμία. Δύο από τα τρία ματς γίνονται χωρίς θεατές. Η έδρα του ΠΑΟΚ είναι τιμωρημένη, ενώ στη Λαμία υπήρξαν προβλήματα με τις κάμερες ασφαλείας.

17:00 Λαμία – ΑΕΚ (CS1HD)

Πρώτη συμμετοχή της Λαμίας σε ματς χωρίς θεατές εξαιτίας του προβλήματα που προέκυψε με τις κάμερες ασφαλείας. Όπως συνέβη πέρσι και με τον Βόλο προαπαιτούμενο για τις άλλες τρεις ομάδες είναι να τη νικήσουν και εντός και εκτός. Όμως η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος είναι σε θέση να κάνει… ζημιές.

Ο Λεωνίδας Βόκολος θα έχει και πάλι στη διάθεση του Σιμόν, Σίντκλεϊ και Σαντάνα (εξέτισαν την ποινή τους στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ), αλλά τιμωρημένος είναι ο Παπαδόπουλος και τραυματίες οι Μαρτίνεθ, Τσότσιτς. Δεν αναμένεται να αγωνιστεί ο Τσιλούλης που έχει συμφωνήσει με την Ένωση για τη νέα χρονιά.

Ο Ματίας Αλμέιδα, από πλευράς ΑΕΚ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Τσούμπερ και τους τραυματίες Άμραμπατ, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι. Διαθέσιμοι οι Λιβάι και Μουκουντί.

Στατιστικά: Η ΑΕΚ έχει νικήσει φέτος τη Λαμία τόσο στην Opap Arena (3-0), όσο και στο «Αθανάσιος Διάκος» (3-1).
Η Ένωση είναι αήττητη στις 7 αναμετρήσεις της με γηπεδούχο τη Λαμία. Έχει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τέρματα 3-12.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)
4ος: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
VAR: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου), AVAR: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

20:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (CS1HD)

Καλείται να αντιδράσει ο Ολυμπιακός μετά την ήττα με 4-1 στο Φάληρο από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ ακολουθεί ρεβάνς την Πέμπτη στην πρώτη ήττα του κόουτς Μεντιλίμπαρ.
Τιμωρημένος ο Ρέτσος, τραυματίας ο Ζέλσον Μαρτίνς.

Αντίδραση καλείται να βγάλει και ο Παναθηναϊκός ο οποίος στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος έχει μόλις μια νίκη (2-0 τον Άρη) και τρεις ισοπαλίες (2-2 με Λαμία, 1-1 με Κηφισιά, 2-2 με ΟΦΗ στο Ηράκλειο).
Ο Φατίχ Τερίμ έχει τραυματίες Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν, ανέτοιμος ο Βέρμπιτς, εκτός αποστολής για μια ακόμα φορά ο Αϊτόρ.

Στατιστικά: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στα χαρτιά τον αγώνα του α’ γύρου στο Φάληρο (3-0) και 2-0 στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα, ενώ απέκλεισε τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο (1-1 στη Λεωφόρο και 8-7 στα πέναλτι στο Φάληρο μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση).
Αυτό είναι το 70ο ντέρμπι που θα διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα από το 1959-60 και την καθιέρωση της Α’ Εθνικής/Super League. Ο Ολυμπιακός έχει 31 νίκες, ο Παναθηναϊκός 14 και ισόπαλα έχουν τελειώσει τα άλλα 24 ματς. Τέρματα 88-64.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στη διαδικασία των πλέι οφ τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες και ο Παναθηναϊκός μία (περίοδος 2021-22).

Διαιτητής: Ντάνιελ Σλάγκερ (Γερμανίας)
Βοηθοί: Σβεν Βασίτσκι, Άρνο Μπλος (Γερμανίας)
4ος: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
VAR: Πασκάλ Μίλερ (Γερμανίας), AVAR: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

21:00 ΠΑΟΚ – Άρης (NS Prime)

Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά στην Κροατία, ηττήθηκε 2-0 από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και κάνει δύσκολη την υπόθεση οπρόκριση στη ρεβάνς της Πέμπτης.
Νίκη τον διαηρεί στην κορυφή ανεξαρτήτως αποτελέσματατος στους άλλους δύο αγώνες της ημέρας.
«Πονά» στα στόπερ καθώς οι Μιχαηλίδης – Εκόνγκ είναι τραυματίες. Εκτός 20σάδας και οι Σάστρε, Σαμάτα, Τσιγγάρας.

Ο Άρης χρειάζεται α κάνει την υπέρβαση για να διεκδικήσει την 4η θέση. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται νίκες εκτός έδρας αρχής γενομένης από την Τούμπα.
Μόνη απουσία για τον Άκη Μάντζιο ο τραυματίας Πάρντο.

Στατιστικά: Φέτος ο ΠΑΟΚ δεν έχει νικήσει τον Άρη. Έφερε 0-0 στην Τούμπα, ενώ οι «κίτρινοι» νίκησαν 2-1 στο «Βικελίδης».
Αυτή είναι η 65η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ από το 1959. Ο Δικέφαλος έχει 34 νίκες, ο Άρης 11, ενώ 19 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα. Τέρματα: 95-47

Διαιτητής Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενίας)
Βοηθοί: Γιούρε Πραπρότνικ, Γκρέγκα Κορντέζ (Σλοβενίας)
4ος: Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας)
VAR: Άλεν Μπόροσακ (Σλοβενίας), AVAR: Βασίέιος Νικολακάκης (Λασηθίου)

Η Βαθμολογία

2η αγωνιστική (31/3)
18:00 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
20:30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός
20:30 Άρης – Λαμία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This