Σούπερ Λίγκα με… σούπερ ντέρμπι κορυφής στην Opap Arena – Πού μπορείτε να δείτε τους αγώνες

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Άρης – Παναθηναϊκός και Λαμία – Ολυμπιακός

Must Read

Ζούμε το πρωτάθλημα των ανατροπών. Κάθε αγωνιστική αλλάζουν οι ισορροπίες, τουλάχιστον στην πρώτη τετράδα και θεωρητικά αυτό το καρέ έχει περισσότερες, ή λιγότερες ελπίδες για τον τίτλο. Όμως το αποψινό ντέρμπι στην Opap Arena είναι ντέρμπι κορυφής με όλη του τη σημασία. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πρώτος με ένα βαθμό διαφορά. Νίκη του ή ισοπαλία του δίνει όχι μόνο την παραμονή στην πρώτη θέση, αλλά και… αέρα πρωταθλητή. Αντίθετα, νίκη της ΑΕΚ φέρνει και πάλι τα… πάνω – κάτω με την Ένωση στην πρωτοκαθεδρία.

17:00 Λαμία – Ολυμπιακός (CS1HD)
Η Λαμία έχει να νικήσει αγώνα πρωταθλήματος από τις 11 Φεβρουαρίου (2-1 τον Αστέρα) και να μη χάσει από το θριαμβευτικό, για εκείνη, 2-2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (17/2). Από τότε έδωσε έξι αγώνες χωρίς να πάρει τίποτα από αυτούς.
Ο Λεωνίδας Βόκολος αναμένεται να φρεσκάρει την ομάδα του, όπως έκανε και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όπου ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο, το πρωτο, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 3-1.
Ο Ολυμπιακός έχει σημαντικό ευρωπαϊκό ματς την Πέμπτη στο Φάληρο με τη Φενερμπαχτσέ (Κόνφερενς Λιγκ) και μια εβδομάδα αργότερα ρεβάνς στην Πόλη, χωρίς την παρουσία οπαδών του. Στα πλέι οφ σημείωσε την πρώτη του νίκη (3-0) έπειτα από ήττα τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ από Παναθηναϊκό (1-3 στο Φάληρο) και ΑΕΚ (0-1 στην Opap Arena).
Εκτός ο Τσικίνιο που είναι στο όριο καρτών, Φορτούνης, Κάρμο και Ορτέγκα. Τιμωρημένος ο Ποντένσε και οι Αλεξανδρόπουλος, Ντόη. Επιστρέφουν Μπιανκόν. Καμπράλ και Ναβάρο.
Στατιστικά: Στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος η Λαμία νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στην έδρα της (3/1) και οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 4-0 στο Φαληρο (3/9)/
Σε σύνολο 7 αναμετρήσεων σε αγώνες πρωταθλήματος στη Λαμία δεν υπάρχει ισοπαλία. Οι φιλοξενούμενοι έχουν έξι νίκες και οι γηπεδούχοι μια, φέτος. Τέρματα: 3-19.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), Ιωάννης Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)
4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Κωνσταντίνος Νικολαίδης (Μακεδονίας)

19:30 Άρης – Παναθηναϊκός (NS Prime)
Ο Άρης μετά από δύο νίκες στα πλέι οφ (1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και 3-1 τη Λαμία στο «Βικελίδης») ηττήθηκε στο Φάληρο με 3-0 από τον Ολυμπιακό. Η ήττα συνοδεύτηκε από κακή εμφάνιση.
Μοναδικός απών ο Βέλεθ που έχει ενοχλήσεις.
Ο Παναθηναϊκός μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (2-3) έβγαλε αντίδραση στο ίδιο γήπεδο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν και δέχτηκε νωρίς γκολ (5′) κατάφερε να επικρατήσει με 2-1. Αναζητά την σταθερότητα και είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει κάθε αγώνα ως τελικό για να μείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος καθώς βρίσκεται στο «-4» από την κορυφή.
Επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς ο Σπόραρ, αποκλείστηκαν για λόγους τακτικής οι Ούγκο και Γερεμέγιεφ και ο άρρωστος (αμυγδαλίτιδα) Κώτσιρας.
Στατιστικά: Ο Άρης είχε νικήσει στον α’ γύρο στη Θεσσαλονίκη (2-0) και ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του επικράτησε με το ίδιο σκορ στην Αθήνα. Θα αναμετρηθούν άλλες δύο φορές φέτος. Στη ρεβάνς του σημερινού αγώνα στη Λεωφόρο (28/4) και φυσικά στον τελικό του Κυπέλλου (18/5) στον Βόλο.
Σε 64 αναμετρήσεις σε αγώνες πρωταθλήματος ο γηπεδούχος Άρης έχει 21 νίκες, τρεις λιγότερες από τον Παναθηναϊκό, ενώ 19 ματς έληξαν ισόπαλα. Τέρματα: 61-66.
Διαιτητής:Αλεξάνταρ Στάβρεφ (Σκόπια)
Βοηθοί: Ντέγιαν Κονσταντίνοφ, Γκόγκε Πετρέβσκι (Σκόπια)
4ος: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
VAR: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατίας), AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου)

20:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (CS1HD)
Η ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-2) έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να περάσει αυτός στην κορυφή (βρίσκεται στο «+1»). Το ματς με τον ΠΑΟΚ μοιάζει με τελικό και γιαν τους δύο.
Ο Αλμέιδα δεν ανακοίνωσε αποστολή. Παραμένει τραυματίας ο Στάνκοβιτς, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα με τους Πόνσε και Άμραμπατ να διεκδικούν θέση βασικού.
Στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Νάσμπεργκ και Εκόνγκ (τραυματίες). Επιστρέφει ο Γιόνι Ότο.
Στατιστικά: Στην κανονική περίοδο η Ένωση νίκησε 2-0 στην Opap Arena και πήρε ισοπαλία (1-1) στην Τούμπα. Θα τα… ξαναπούν οι δύο ομάδες στη Θεσσαλονίκη.
Αήττητη στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως έδρας, παραμένει η ΑΕΚ. Σε σύνολο 73 αναμετρήσεων, ως γηπεδούχος, έχει 49 νίκες, ο αντίπαλος της 9, ενώ 15 αγώνες ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή. Τέρματα: 143-50.
Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανίας)
Βοηθοί: Κρίστιαν Γκίντελμαν, Στέφαν Λουπ (Γερμανίας)
4ος: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)
VAR: Κριστιάν Ντλίνκερ (Γερμανίας), AVAR: Ρέινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

Η Βαθμολογία

Η επόμενη (5η) αγωνιστική
Κυριακή 14/4
17:00 Παναθηναϊκός – Λαμία
20:30 ΑΕΚ – Άρης
Τετάρτη 1/5
19:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Η μεθεπόμενη (6η) αγωνιστική
Κυριακή 21/4
17:00 Λαμία – Παναθηναϊκός
19:30 Άρης – ΑΕΚ
20:30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This