Η εξήγηση στην απόφαση του Εμπαπέ να αφήσει τον πακτωλό χρημάτων των Καταριανών της Παρί για χάρη της Ρεάλ

Τα λεφτά δεν είναι το παν για παίκτες αυτού του βεληνεκούς. Πολύ περισσότερο όταν είσαι 25 χρόνων

Must Read

Στο ποδόσφαιρο με τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις σχεδόν τα πάντα: Μεγάλους παίκτες, εγχώριους τίτλους, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά για να βρεθείς στην απόλυτη κορυφή: Το Τσάμπιονς Λιγκ.

Για έναν μεγάλο παίκτη, την ίδια στιγμή, μπορεί τα χρήματα που κερδίζει βάζοντας γκολ να είναι εξωφρενικά πολλά, αλλά αυτό δεν αρκεί. Στο τέλος της καριέρας γίνεται η αποτίμηση. Τόσοι τίτλοι, τόσες εφανίσεις, τόσα γκολ.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν 20 χρόνων όταν κέρδισε με τη Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο. Παράλληλα έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής μετά τον Πελέ που σκόραρε σε τελικό Μουντιάλ. Το 2022 οδήγησε τη Γαλλία στον τελικό, αλλά έχασε το τρόπαιο από την Αργεντινή του Μέσι.

Κάθε μεγάλος ποδοσφαιριστής βελτιώνεται μέσα από τους τίτλους που κερδίζει. Κι ο Εμπαπέ στην Παρί μπορεί να κέρδιζε τα πάντα στη Γαλλία, αλλά για την κλάση του αυτό δεν είναι αρκετό. Ξέρει ότι στο τέλος της καριέρας τους στην κορυφή των τίτλων δεν θα μπαίνουν τα πρωταθλήματα στη Γαλλία, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ. Και σε αυτό θα υπάρχει ένα τεράστιο… μηδέν.

Η σχέση του με την Παρί ήταν μια δύσκολη τα τελευταία χρόνια. Το διαζύγιο μπορεί να μοιάζει βελούδινο, θα επισημοποιηθει στις 30 Ιουνίου που λήγει το συμβόλαιο του, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αρχή της σεζόν μπήκε από τους Καταριανούς ιδιοκτήτες στο περιθώριο όταν τους γνωστοποίησε την απόφαση του να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του καλοκαίρι του 2024.

Μπορεί να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που είχε ποτέ η Παρί, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να την οδηγήσει στον ποδοσφαιρικό Όλυμπο. Και μπορεί λένε ότι «όπου υπάρχει φτώχεια, υπάρχει και γκρίνια», αλλά στο ποδόσφαιρο γκρίνια υπάρχει κι όταν λείπουν τα μεγάλα τρόπαια.

Οι Καταριανοί ιδιοκτήτες αυτή τη σεζόν είχαν παράπονα ότι δεν τα… δίνει όλα, ότι επιλέγει αγώνες και έχει γίνει δύστροπος. Οι οπαδοί από την πλευρά τους είναι μοιρασμένοι. Άλλοι στηρίζουν τη διοίκηση που έκανε το κλαμπ ισχυρό κι άλλοι παίρνουν το μέρος του, αφού εξαιτίας της παρουσίας του σε αυτό επίλεξαν να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των Παριζιάνων λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του να αποχωρήσει τον φιλοξένησαν μαζί με τον αδελφό του Ίθαν σε μπάρμπεκιου…

Ο 25χρονος σήμερα Εμπαπέ ουσιαστικά αποχαιρετούσε… σταδιακά την ομάδα του.

Στις 13 Φεβρουαρίου ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη Αλ Κελαϊφί ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποδοσφαιρικό του μέλλον υποστήριζε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση του πριν τους αγώνες του Euro που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για να μπορέσει, απερίσπαστος να αφιερωθεί στις υποχρεώσεις του με τους «τρικολόρ».

Σε αυτό φάνηκε συνεπής. Την Παρασκευή με το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του παραδέχτηκε ότι δεν είχε καταφέρει να μπει στις καρδιές των οπαδών της Παρί, όπως συνέβη με άλλους παίκτες, λιγότερο ταλαντούχους όπως ο Βραζιλιάνος Ράι ή ο Πορτογάλος Παουλέτα.

Τους τελευταίους μήνες ο Ισπανός τεχνικός της Παρί, ο Λουίς Ενρίκε τον κρατούσε στον πάγκο ή τον αντικαθιστούσε πρόωρα σε μια προσπάθεια να μάθει η ομάδα του να παίζει και χωρίς το αστέρι της.

Ο Εμπαπέ είχε ένα συμβόλαιο, από το 2022 που σύμφωνα με τον γαλλικό τύπο φθάνει τα 72 εκ. ευρώ (μικτά) τον χρόνο, συν ένα μπόνους 180 εκ. ευρώ καταβλητέο σε τρεις δόσεις στην τελευταία ανανέωση του συμβολαίου του.

Αν έμενε ένα ακόμη χρόνο, μέχρι το 2025 θα είχε εισπράξει συνολικά 620 εκ. ευρώ!

Όπως είπαμε τα λεφτά δεν είναι το παν για ποδοσφαιριστές αυτού του μεγέθους. Υπάρχει μια υπόσχεση του Εμπαπέ, προφορική, ότι φεύγοντας θα αφήσει κάτι στην Παρί. Κανείς δεν ξέρει εάν την τηρήσει και αυτήν. Το πιθανότερο είναι να μη διεκδικήσει μέρος των οφειλομένων, η των μπόνους για τη φετινή σεζόν. Μπορεί πάλι να δώσει το πριμ υπογραφής που θα πάρει από τη νέα του ομάδα.

Βέβαια αυτά ενδιαφέρουν αποκλειστικά τους λογιστές της Παρί και του Εμπαπέ. Οι οπαδοί στο Παρίσι ξέρουν ότι χάνουν έναν παίκτη που ποδοσφαιρικά ήταν ότι ο Πύργος του Άιφελ για την πόλη. Οι οπαδοί της Ρεάλ (και μαζί οι χορηγοί της) αδημονούν να τον δουν να φορά τη λευκή φανέλα. Είναι στην κουλτούρα της ομάδας να κάνει δικό της ότι καλύτερο κυκλοφορεί στον ποδοσφαιρικό χώρο. Από την εποχή του Ντι Στέφανο και τους Πούσκας, μέχρι τις μέρες μας με τον Μπέκαμ, τον Ρονάλντο ή τον Μπενζεμά.

Πιθανότατα ο Γάλλος να γίνει… φτωχότερος σε αμοιβές από την ποδοσφαιρική του δράση παίζοντας στην Ισπανία. Υπάρχουν όμως και οι παράλληλες αμοιβές. Τα διαφημιστικά του συμβόλαια θα απογειωθούν. Σκεφτείτε μόνο πόσες φανέλες της Ρεάλ θα πουληθούν σε όλο τον κόσμο με το όνομα του και τον αριθμό που θα φέρει στην πλάτη. Οι αγορές σε όλο τον πλανήτη τον περιμένουν. Από την Ευρώπη μέχρι την Ασία με τους Κινέζους, τους Ιάπωνες και τους Κορεάτες να οδηγούν την κούρσα στις αγορές…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This