Ο Βαγιαννίδης έριξε νοκ άουτ τον Άρη στο 90+6′, 1-0 ο Παναθηναϊκός και Κυπελλούχος Ελλάδας

Κακό θέμα, τρεις αποβολές σε 20' και απίστευτο φινάλε!

Must Read

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης στα 22 χρόνια του οδήγησε τον Παναθηναϊκό όχι μόνο στο Κύπελλο, αλλά και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ της νέας χρονιάς.

Σε έναν τελικό που άφησε με παράπονα τον Άρη, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τον… κλέψει σε ένα ματς που οι καλές του στιγμές θα μοιάζουν με ταινία μικρού (πολύ μικρού μήκους) και οι… κακές του θα μοιάζουν με ταινία μεγάλου!

Δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να γράψει το σενάριο του τελικού. Θα κινδύνευε να θεωρηθεί… φαντασιόπληκτος. Στο 90+6′, κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό συνδυάστηκαν ο Μπερνάρ, με τον Χουάνκαρ που έπαιζαν για τελευταία φορά  με τους «πράσινους», η μπαλα έφθασε στον Βαγιαννίδη που σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ.




Τώρα αν υπολογίσουμε ότι ο ίδιος είχε σκοράρει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό σε ματς όμως που κρίθηκε όχι στα γκολ, αλλά στα χαρτιά επειδή ο παίκτης που του έκανε την ασίστ, ο Χουάνκαρ τραυαμτίστηκε από φωτοβολίδα κι έγινε αιτία να κριθεί το ματς στα στις δικαστικές αίθουσες, έχουμε μια ιστορία που μοιάζει απίστευτη, αλλά είναι αληθινή!

Ο τελικός θα μείνει στην ιστορία και για την απρόσμενη εξέλιξη του στο τελευταίο (κυριολεκτικά) λεπτό των καθυστερήσεων, τις τρεις αποβολές σε είκοσι λεπτά και τα πολλά διαιτητικά λάθη της Στεφανί Φραπάρ.

Ήταν ένα ματς ανατροπών:

Στο 51′ ο Κώτσιρας είδε την πρώτη κόκκινη (2η κίτρινη) της καριέρας του για φάουλ στον Ζαμόρα. Στο 66′ ο Νταρίντα είδε επίσης την πρώτη κόκκινη (2η κίτρινη) της ελληνικής του καριέρας για φάουλ στον Αράο. Στο 71′ ο Ζουλ τους ακολούθησε. Ενώ δέχτηκε φάουλ από τον Μπακασέτα χωρίς λόγο χτύπησε τον αντίπαλο του.

Ελάχιστες οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Οι ποδοσφαιρσιτές και των δύο ομάδων είχαν δύο μεγάλους αντιπάλους.
Ο πρώτος ήταν το άγχος. Όταν παίζεται εκτός από έναν τίτλο και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο αναμενόμενο είναι τα νεύρα να μένουν τεντωμένο και το μυαλό να μην βρίσκεται καθαρό.
Ο δεύτερος ήταν ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου. Ήταν φανερό ότι δεν βοηθούσε τους ποδοσφαιριστές στις προσπάθειές τους. Κακό για τον Παναθηναϊκό που πρασπαθούσε να οργανώσει παιχνίδι, όχι απαραίτητα κακό, αν και επικίνδυνο για τους συναδέλφους τους στον Άρη που συνήθως βρίσκονταν σε θέση άμυνας.
Ο Άρης από τα πρώτα λεπτά έκανε ξεκάθαρο τον στόχο του. Να προσπαθήσει να… τρυπήσει την «πράσινη» άμυνα με ξεφνικές αντεπιθέσεις. Λίγο έλειψε να τα καταφέρει στο 25′ με την κεφαλιά του Φαμπιάνο, αλλά ο Λοντίγκιν ήταν εκεί.
Δύο λεπτά αργότερα (27′) ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του ευκαιρία με τον Μαντσίνι, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε.

Διαιτητής: Στεφανί Φραπάρ (Γαλλία)
Βοηθοί: Μικαέλ Μπερσεμπρού,  Στίβεν Τορεγκρόσα (Γαλλία)
4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
VAR: Χαμίντ Γκεναουί (Γαλλία), AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)
Κόκκινη: 51′: Κώτσιρας (2η κίτρινη), 66′ Νταρίντα (2η κίτρινη), 71′ Ζουλ
Κίτρινη: 36′ Κώτσιρας, 43′ Τσέριν, 90+4′ Χουάνκαρ – 15′ Νταρίντα, 36′ Ζαμόρα, 42′ Μοντόγια, 90+2′ Μορόν
Παναθηναϊκός (Κόντης): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Μαντσίνι (63′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης.
Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Μβοντό, Νταρίντα, Γκαρθία (68′ Βερστράτε), Ζαμόρα, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This