Γεραπετρίτης: «Η πολυιδιοκτησία μπορεί να οδηγήσει στον υποβιβασμό μιας ομάδας»

Must Read

Η πολυϊδιοκτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και η παρέμβαση της UEFA, ήταν τα ζητήματα που έθιξε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις. 

Ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος τα προηγούμενα 24ωρα είχε συναντήσεις σε Νιόν και Γενεύη με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, με θέμα την αντιμετώπιση των παθογενειών του «βασιλιά των σπορ» στην Ελλάδα.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι σε περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά που εμφανίζεται, οπότε, από τη στιγμή που η τιμωρία θα επιβάλλεται σε κάθε παιχνίδι, για το διάστημα όπου υφίσταται η πολυιδιοκτησία, η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία, κάτι που σημαίνει ότι, τελικά, θα υποβιβάζεται.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το αν ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει ιδιοκτησία, απάντησε «όχι», ενώ, αναφερόμενος σε τυχόν «παρεμβάσεις» της UEFA, διευκρίνισε πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα κάνει, μεν τις προτάσεις της για την αναρρύθμιση και την επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ωστόσο, η Ελληνική Πολιτεία θα είναι εκείνη που θα νομοθετήσει σχετικά. Μάλιστα, διευκρίνησε πως η UEFA δεν προβλέπει αποκλειστικά ποινή υποβιβασμού σε περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαφορετικές ποινές σε άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης: Ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο – Στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA με ριζικές αλλαγές για το πρωτάθλημα

Στην περίπτωση όπου η ΕΠΟ και η Super League δεν αποδεχθούν τις προτάσεις των υπερκείμενων διεθνών οργάνων τους, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέπει να υπάρξει εκπροσώπηση ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις, διαμηνύοντας, παράλληλα, πως με το νέο πλαίσιο θα υπάρχουν σαφείς κυρώσεις στις ομάδες, για τον μισαλλόδοξο λόγο, τις πράξεις λεκτικής ή φυσικής βίας, με στόχο να μπει τέλος στην εχθροπάθεια που διατρέχει το ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This