Άρχισε το ματς! Στην Ελβετία ο Γεραπετρίτης για το μνημόνιο με FIFA-UEFA, μέχρι να ξαναβρεθεί η… μπάλα

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την κατάσταση να κινείται σε τεντωμένο σχοινί, την Κυβέρνηση να κρατά στάση που διχάζει και τις ομάδες να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, πολώνοντας τους οπαδούς.

Οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των FIFA και UEFA

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται ήδη στην Ελβετία, για να συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της UEFA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την ανάταξη και επανεκκίνηση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, θα έχουν ως στόχο τη σύνταξη ενός δεσμευτικού Μνημονίου, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί θα τους αναλύσει τα δεδομένα και το κυβερνητικό σχέδιο για ένα ποδοσφαιρικό μνημόνιο που θα (πρέπει να) έχει την «ομπρέλα» από τις διεθνείς Συνομοσπονδίες.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γεραπετρίτης συαντήθηκε τις προηγούμενες μέρες με τον Ντ.Νικολαϊδη, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της ΑΕΚ, προκειμένου να συζητηθούν και να προταθούν λύσεις για την κρίσιμη καμπή στην οποία έχει εισέλθει το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο ίδιο μήκος κύματος θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με άλλους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακόμα έχουν ακουστεί τα ονόματα των Γιώργου Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη και Αγγελου Χαριστέα, δίχως να έχει επιβεβαιωθεί κάποιο εξ’ αυτών.

Δείτε επίσης: Η Ξάνθη κάνει συνάλλαγμα τα… ρούβλια στον Ολυμπιακό μετά τη χθεσινή καφρίλα στο Καραϊσκάκη!

Η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης

Στόχος, άλλωστε, είναι να έλθουν άμεσα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δύο οργάνων, μετά από την πρόσκληση του πρωθυπουργού για να συμφωνηθεί το πλαίσιο του Μνημονίου επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου (όργανα, διαδικασίες και πρόσωπα).

Ένα μνημόνιο κοινώς αποφασισμένο με την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επιθυμεί να επιληφθεί προσωπικά στο ζήτημα, χωρίς όμως την οποιαδήποτε επέμβαση από την πρώτη, προκειμένου να αποφευχθούν οι υποψίες σχέσεών της με επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες των ομάδων. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να υποδεχθεί το επόμενο δεκαήμερο τον Τζιάνι Ινφαντίνο, το Νο1 διοικητικό στέλεχος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η στάση των UEFA και FIFA

Μεγάλο ερωτηματικό έχει γεννηθεί στο κατά πόσο οι αρμόδιοι φορείς θα δεχθούν αλλαγές στον υφιστάμενο κανονισμό της ΕΠΟ και μάλιστα στα μέσα της σεζόν, προκειμένου να ενσωματωθεί η τροπολογία που «σώζει» ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό μετά το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας. 

Κι αυτό γιατί αν δεν ενσωματωθεί, τότε ο Αθλητικός Δικαστής θα κληθεί να εκδικάσει την υπόθεση και να συνυπολογίσει το ενδεχόμενο υποβιβασμού των δύο ομάδων.

Ακόμα, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο αν θα μπει Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στο ποδόσφαιρο και να μην γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ το καλοκαίρι, όπως ορίζει το καταστατικό και προσφάτως ανακοινώθηκε. Διότι σε ένα τέτοιο σενάριο αναμένεται ένα νέο πεδίο αντιδράσεων από τις ομάδες που είχαν «προετοιμαστεί» εδώ και καιρό για αυτές τις εκλογές στην Ομοσπονδία μέσω των Ενώσεων σε όλη την χώρα.

Η πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού

Ο Μητσοτάκης δείχνει να μην υπολογίζει πλέον στον υφυπουργό αθλητισμού, του χρεώνει τους χειρισμούς του στο θέμα και δίνει πρωτοβουλίες στον Γεραπετρίτη.

Από τη μεριά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης προσπαθεί να αιτιολογήσει κάθε ενέργειά του, ειδικά όσον αφορά την υπόθεση του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Αναλυτικά, εκ μέρους του υφυπουργείου αναφέρεται πως:

«Στις 05/08/2019, με ΥΑ τοποθετήθηκε Πρόεδρος της Επιτροπής, η οποία ήταν ακέφαλη, αφού είχε παραιτηθεί ο προηγούμενος Πρόεδρος. Τοποθετήθηκε ο κος Τζουλάκης, πρώην δικαστής, άμισθος, σύμφωνα με το άρθρ. 77 του ν. 2725/99. Στις 15/11/2019 το τακτικό μέλος κ. Γ. Τριανταφυλλάκης και το αναπληρωματικό μέλος κ. Δ. Αυγητίδης, υπέβαλαν εγγράφως τις παραιτήσεις τους, λόγω «εξαιρετικού φόρτου εργασίας». Στις 17/12/2019 αντικαταστάθηκαν αντιστοίχως από το τακτικό μέλος Καθ. Παν. Πειραιά κο Ν. Φαραντούρη και το αν/κό μέλος, Καθ. του Παν. Πειραιά Κα Α. Σινανιώτη με την ΥΑ, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 77 παρ. 4 του ν. 2725/99. Τα υπόλοιπα 5 (από τα 7) τακτικά μέλη της επιτροπής είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ)».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This