Ο τελικός του FIBA EuroCup άρχισε να φαίνεται στον ορίζοντα για τον ΠΑΟΚ. Στο Παλατάκι στη Θεσσαλονίκη έκανε το πρώτο βήμα της συμμετοχής του σε αυτόν με την νίκη 79-73 επί της ισπανικής Μούρθια.
Τώρα σε μια εβδομάδα στην Ισπανία θα πρέπει να… τελειώσει τη δουλειά, να διαφυλάξει την… προίκα των έξι πόντων, κι αν δεν νικήσει να ηττηθεί να μην αφήσει τους αντιπάλους της να καλύψουν τη διαφορά.
Ο Δικέφαλος είχε ένα κακό δεύτερο δεκάλεπτο που έδωσε τη δυνατότητα στην Μούρθια να περάσει μπροστά ακόμα και με δέκα πόντους (29-39), να κλείσει το ημίχρονο στο «-9» (34-43), αλλά με ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο με 11-0 κατάφερε να φέρει τον αγώνα σε ισορροπία (55-55), για να… τελειώσει τη δουλειά στη συνέχεια.
Η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη εάν στο τέλος του αγώνα δεν έδινε το δικαίωμα στους αντιπάλους του να σημειώσουν… φτηνά καλάθια.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα. Βασικοί του παίκτες χρεώθηκαν νωρίς με δύο φάουλ, στη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε ο Ομορούγκι, δέχτηκε τεχνικές ποινές, αλλά στάθηκε όρθιος απέναντι σε μια ομάδα που πήγε στη Θεσσαλονίκη με ρεκόρ 13-1 στη διοργάνωση, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι στην 3η θέση.
Διαιτητές: Μίχαελ Προκ (Πολωνία), Γενέρ Γιλμάζ (Τουρκία), Γκιντάρας Μασιούλις (Λιθουανία)
Δεκάλεπτα: 19-17, 34-43, 55-55, 79-73
Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ

Τα στατιστικά της Μούρθια


