Τετάρτη 12/5/2021

Για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ελέγχεται ο γιατρός-σύζυγος της Ελένης Ράικου

Για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ελέγχεται ο γιατρός σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, σύμφωνα με πόρισμα ελέγχου της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ.

Το πόρισμα εστάλη ήδη από την επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να συσχετισθούν με την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση NOVARTIS.

Το πόρισμα συνέταξε η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ, και στο πλαίσιο ελέγχων διαπίστωσε ότι υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προσδιορίζοντας το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το δημόσιο σε περίπου 1.700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο πόρισμα οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός από τους 1033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς.

Και διαπιστώνουν ότι:

  • Η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο γιατρός συνταγογράφησης δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχόμενο επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα.
  • Η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά προς συγκεκριμένες εταιρίες.
  • Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση γίνεται κατά σαφή παράβαση όσων ορίζονται από τις διατάξεις του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr η επικεφαλής εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε τη δικογραφία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου μα συσχετιστεί με το φάκελο της NOVARTIS. Παράλληλα κρατάει αντίγραφο προκειμένου να προχωρήσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ