Σάββατο 19/6/2021

Καταδίκασαν τους Χριστιανούς για την περιφορά του Επιταφίου την ώρα που «άλλοι» είναι στο… απυρόβλητο

Σε ένα απαράδεκτο κυνήγι «μαγισσών» εξακολουθούν να επιδίδονται με αμείωτη ένταση οι αρχές του κράτους. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη πλέον τις εξελίξεις στην Ρόδο, όπου προκαλούν οργή και αγανάκτηση οι συλλήψεις και η καταδίκη τεσσάρων “αμαρτωλών” κατοίκων οι οποίοι τόλμησαν να συμμετάσχουν στην περιφορά του Επιταφίου τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου, παρά την αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας και την ίδια ώρα οι διωκτικές Αρχές στ΄ρεφουν το βλέμμα τους αλλού όταν πρόκειται για μουσουλμανικές θρησκευτικές τελετές!

Φυλάκιση 6 μηνών

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, ενώ στους τρεις εξ αυτών επιβλήθηκε και πρόστιμο 600 ευρώ. Οι τέσσερις άνδρες συμμετείχαν στις 18 Απριλίου στην περιφορά του Επιταφίου μαζί με άλλα άτομα, ένα από τα οποία είναι ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού και ανάρτησε το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το υλικό, στο οποίο φαινόταν πλήθος κόσμου να ακολουθεί τον Επιτάφιο στα σοκάκια του χωριού κρατώντας λαμπάδες, συνόδευε και μια λεζάντα η οποία, εν ολίγοις, δικαιολογούσε την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Κατηγορήθηκε για διέγερση σε ανυπακοή

Το βίντεο έγινε αντιληπτό από έναν αστυνομικό. Έτσι, οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν με τους τρεις από αυτούς να ισχυρίζονται πως ενημερώθηκαν από άλλους για την περιφορά και αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Ο τέταρτος της παρέας, που ανάρτησε και τα σχετικά πειστήρια στο προφίλ του και κατηγορήθηκε για διέγερση σε ανυπακοή, ισχυρίστηκε ότι τα βίντεο του εστάλησαν από άγνωστο και όφειλε να τα δημοσιεύσει για να καλύψει το γεγονός. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν είναι κατά των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, πράγμα που προκύπτει από αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ