Δικαστήριο ΕΕ: Μηνύσεις κατά της VW για το dieselgate και στον τόπο αγοράς των παραποιημένων οχημάτων

Must Read

Οι καταναλωτές της ΕΕ θα μπορούν να μηνύσουν τον όμιλο Volkswagen στα εθνικά τους δικαστήρια, εάν έχουν αγοράσει αυτοκίνητα με εγκατεστημένες συσκευές παραποίησης των εκπομπών ρύπων, αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ετυμηγορία του ανώτατου δικαστηρίου της ΕΕ αυξάνει την πιθανότητα η αυτοκινητοβιομηχανία να αντιμετωπίσει νομικές καταγγελίες από τους καταναλωτές σε ολόκληρο το 27μελές μπλοκ.

Η απόφαση αυτή δίνει φυσικά τη δυνατότητα και στους Έλληνες οδηγούς οχημάτων που επηρεάστηκαν από το dieselgate, να ενάγουν την εταιρεία στα ελληνικά δικαστήρια.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο δικαστήριο της ΕΕ αφότου δικαστήριο στην Αυστρία που χειριζόταν αξίωση από την αυστριακή ένωση καταναλωτών VKI εξ ονόματος 574 ιδιοκτητών παραποιημένων οχημάτων, είχε επιδιώξει να αποδείξει εάν είχε δικαιοδοσία επί του θέματος.

Το Δικαστήριο είπε ότι σύμφωνα με το δικαστήριο της ΕΕ, οι αιτούντες θα πρέπει, καταρχήν, να μηνύσουν την εταιρεία στον τόπο έδρας του κατηγορούμενου. Ωστόσο, σε περιπτώσεις ζημιάς υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανάληψης δράσης στον τόπο όπου είχε προκληθεί η ζημιά.

Το δικαστήριο της ΕΕ δήλωσε ότι η ζημία συνέβη μόνο τη στιγμή που τα οχήματα αγοράστηκαν, καθώς αγοράστηκαν σε τιμή υψηλότερη από την πραγματική τους αξία.

Το VKI ζητά αποζημίωση για τη διαφορά μεταξύ της τιμής που πληρώνουν οι καταναλωτές για οχήματα και της αξίας ενός παραποιημένου οχήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This