Αφού δεν τον άφησαν να σώσει τη χώρα, τώρα ζητά να τον αφήσουν ελεύθερο: Ο Σώρρας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης!

Βρέθηκε στη φυλακή για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, με τα περιβόητα 600 δισ. ευρώ

Must Read

Αέρα… ελευθερίας επιδιώκει να αναπνεύσει ο Αρτέμης Σώρρας, καθώς κατέθεσε αίτηση για αποφυλάκιση!

Ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» που κρατείται στις Φυλακές Χαλκίδας έχει ήδη καταθέσει αίτηση για υφ’ όρων απόλυση, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο σχετικός ευεργετικός νόμος, όπως αναφέρει. Εκτός απροόπτου, το αίτημά του αναμένεται να κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών και πιθανότατα θα υπάρξει απάντηση έως την επόμενη εβδομάδα.

Βέβαια, κατά τη διάρκεια της κράτησής του, ο Αρτέμης Σώρρας δεν απέφυγε τα παραπτώματα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν βρισκόταν ακόμα στις Φυλακές Κορυδαλλού εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο σε έρευνα που έγινε στο κελί του και κατασχέθηκε. Έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του στη Χαλκίδα. Η μεταγωγή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σώρρα, ο οποίος εκείνη την περίοδο προετοίμαζε με τους συνηγόρους του την αίτηση αποφυλάκισης. Αλλά και στη Χαλκίδα, ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» διαμαρτυρήθηκε στη διεύθυνση της φυλακής για τις «κακές» συνθήκες κράτησής του.

Εκτίει ποινή κάθειρξης

Ο Αρτέμης Σώρρας εκτίει ποινή κάθειρξης έξι ετών που του επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Η κατηγορία στοιχειοθετήθηκε όταν προσπάθησε να «νομιμοποιήσει» άκυρους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, προτείνοντας να δανείσει τα περιβόητα… 600 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος!

Ώσπου να οδηγηθεί στο δικαστήριο, ο Αρτέμης Σώρρας φυγοδικούσε από τον Μάρτιο του 2017, όμως τον Ιούνιο του 2018 εντοπίστηκε στον Άλιμο εντελώς αγνώριστος, αφού είχε αφήσει μακριά γενειάδα σαν καλόγερος και δεν αποκλείεται να κυκλοφορούσε ντυμένος με ράσα.

Στην «πλάτη» του έχει, επίσης, καταδίκη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο κουμπάρος του, ο οποίος του είχε πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του, όμως ο Σώρρας τον πλήρωσε με άκυρα… δηνάρια του Κουβέιτ!

Με «σημαία» τα 600 δισ. ευρώ που θα έσωζαν την Ελλάδα από τη θηλιά των χρεών του Δημοσίου, αλλά και ιδιωτών, ο Αρτέμης Σώρρας απέκτησε ορκισμένους υποστηρικτές μέσω της «Ελλήνων Συνέλευσις» που μετεξελίχθηκε σε κόμμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This