Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε πανηγυρικά τον δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα

Τα ελληνικά δικαστήρια καταδίκασαν τον δημοσιογράφο, παρότι ακόμα και ο ίδιος ο μηνυτής -υμνητής του εθνικοσοσιαλισμού σε προσωπική του ιστοσελίδα και αλλού - δεχόταν ότι είναι θιασώτης της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, δηλώνοντας ακόμα και στην αίθουσα του δικαστηρίου «Έλληνας πατριώτης-εθνικιστής»

Must Read

Ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), όπου είχε προσφύγει μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση από την ελληνική Δικαιοσύνη, επειδή χαρακτήρισε γυμνασιάρχη «νεοναζί» και «θεωρητικό» της Χρυσής Αυγής.

Θυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος (με άρθρο του σε εφημερίδα της Λέσβου το 2013) είχε επικρίνει διευθυντή τοπικού γυμνασίου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει σε ανάρτησή του τη φοιτητική εξέγερση του 1973 ως  «απόλυτο ψέμα», με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του ΕΔΑΔ, η καταδίκη του Στρατή Μπαλάσκα παραβίασε την ελευθερία της έκφρασης και του επιδίκασε μάλιστα και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Σημειώνει μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ότι τα «ελληνικά δικαστήρια δεν είχαν λάβει υπόψη το γεγονός ότι το άρθρο είχε συμβάλει στη συζήτηση ενός θέματος δημοσίου συμφέροντος, ότι ο διευθυντής ήταν δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος είχε τραβήξει τη προσοχή του κοινού, λόγω των πολιτικών του απόψεων που ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο και επομένως θα έπρεπε να επιδείξει μεγαλύτερη ανοχή στην κριτική, ενώ επίσης ο προσφεύγων είχε παραπέμψει στο παρελθόν στα δημοσιευμένα άρθρα στην ιστοσελίδα του σχετικά με την άρια  φυλή και τον εθνικοσοσιαλισμό, ως πραγματική βάση για την υποστήριξη των εκφράσεων που είχε χρησιμοποιήσει στο άρθρο του. Επιπλέον, τα δικαστήρια είχαν κρίνει το άρθρο προσβλητικό  χωρίς να λάβουν υπόψη το γενικό πλαίσιο ή τη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε η οποία, αν και καυστική, δεν ισοδυναμούσε με καταχρηστική προσωπική επίθεση κατά του διευθυντή».

*φωτό από: stonisi.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This