Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Τελειώνουν την Τουλουπάκη για να κουκουλώσουν τη Novartis!

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για τον υπερ-Εισαγγελέα Διαφθοράς
Ποιος Εισαγγελέας θα αναλάβει την υπόθεση Novartis. Ποιος Έλληνας θα τολμήσει να κουκουλώσει την υπόθεση, όταν οι Αμερικάνοι με το πρόστιμο – μαμούθ επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης;

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει ποιοι εισαγγελικοί λειτουργοί θα επανδρώσουν την ενοποιημένη Εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος η οποία θα χειριστεί και την εκκρεμή πολύκροτη υπόθεση Novartis.
Το αρμόδιο όργανο θα επιλέξει το Εισαγγελέα που θα είναι επικεφαλής της νέας ενοποιημένης εισαγγελικής αρχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος, θεωρείται ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.
Εκτός από τον επικεφαλής Εισαγγελέα, η νέα ενοποιημένη εισαγγελική αρχή θα αποτελείται από συνολικά τέσσερις εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς Εφετών και ισάριθμους αναπληρωτές.
Σύμφωνα με το νόμο, οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα ορίζονται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και θα έχουν τριετή θητεία.
Ο αρχαιότερος από τους εισαγγελικούς λειτουργούς θα είναι προϊστάμενος του τμήματος.
Υπενθυμίζεται πως το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, αλλά και ειδικοί πραγματογνώμονες προκειμένου να εξετάζονται οι υποθέσεις σε βάθος και χωρίς καθυστέρηση.
Στους νέους Εισαγγελείς Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος θα ανατεθούν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις μεταξύ των οποίων και η πολύκροτη δικογραφία Novartis που χειριζόταν μέχρι πρότινος η απερχόμενη Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ